5 евтини начина за декориране на детска стая

Много родители се борят да се справят с бързата промяна в интересите на техните растящи деца. Когато все още са бебета, децата трябва да имат свой свят на чудеса, вълшебно царство, за да управляват и да се наслаждават на безброй приключения в личния живот и красотата на своето безгранично въображение.

Израстването носи обаче нови потребности и нови предизвикателства. В училищна възраст децата идват от нужда от повече практически неща, като бюро, за да си вършат домашните. А навлизането в тийнейджърските години ги подтиква да имат свое собствено пространство, където да могат да изразят личностите, които стават. И всички тези промени се случват толкова бързо!

Детска стая в бяло

Така че декорирането на детската стая може да бъде забавно, но и малко сложно. Ето няколко умни съвета как да посрещнете предизвикателството. Няма нужда да разбивате банката, нали знаете!

Персонализирани щампи

Отпечатъците са чудесен начин да украсите детската стая. Те също са един от най-лесните начини да промените външния вид и цялата атмосфера на пространството! Съвременните технологии за печат позволяват на родителите и децата да избират от всякакъв вид персонализирани щампи на платно в различни размери, дизайн и опции за окачване. Отпечатани върху платно, хартия или акрилни панели (за да назовем, но няколко варианта), отпечатъците правят прекрасни персонализирани елементи за декорация, които децата биха искали да имат в личното си пространство.

Отпечатъци на платно на стената

Най-хубавото при картините е, че каквито и да са избраните изображения, приказен пейзаж или герой, шедьовър на изобразително изкуство или поп арт, или семейни снимки, те могат да бъдат възпроизведени на всяка друга повърхност в стаята, например на възглавници за хвърляне, календари , чаши и т.н. Забавление!

БОЯ

Едно от най-добрите бюджетни решения при декорирането на детската стая е креативността с боя. Боята превръща стените в празно платно, на което вие и децата ви можете да разказвате най-невероятни истории. От пастелни стени, покрити с пухкави бели облаци и приказни герои, през боядисани с тебешир панели, където децата могат да рисуват каквото си пожелаят, до неутрални тонове, от които изскачат стикери и плакати – боята е един от най-добрите възможности за декориране. Евтини също!

Боядисани стени на детска стая

В допълнение, боите се различават не само по цвят или текстура, но и по функционални характеристики. Съвременният пазар предлага голямо разнообразие от бои, предназначени не само за оцветяване, но и за защита на стените и атмосферата на помещението, като го поддържат свеж, без плесен.

Лепящи ленти

Използването на лепящи ленти е може би най-евтиният, но и най-забавният начин да украсите детската стая. Цветовете и моделите, в които са отпечатани тези неща, са практически неограничени. И какво повече ще ви е необходимо, за да проявите творчеството на децата си и да се забавляват заедно, докато украсяват стаята си ?!

Украса с лента Washi
Кредит за изображения: Джейми Мейсън | Намерено в: Идеален дом

Накратко – можете да украсите всичко и по всякакъв възможен начин с миещи се ленти.

Завивки

Леглото е фокусният елемент в детската стая. Освен удобен, формата и дизайна на леглото също имат голямо значение. Но независимо дали едно легло или комплект легла, независимо дали са на едно или на две нива , именно спалното бельо е това, което прави разликата и създава целия стил и настроение в стаята.

Деца спално бельо
Намерено в: Amazon

За разлика от елегантните спални комплекти, които обикновено бихте имали в спалнята на родителите, детските легла трябва да изглеждат цветни и забавни. Съвременният пазар предлага голямо разнообразие от комплекти чаршафи, завивки и калъфки за възглавници, които обличат детското легло изцяло според личния му вкус и интереси. Най-добрата част – сменяйте спалното бельо толкова често, колкото е необходимо! От една страна, това ви помага да поддържате леглото чисто и свежо по всяко време. От друга страна, смяната на спалното бельо улеснява промяната на външния вид на целия интериор.

Личен проект “Направи си сам”

Говорейки за персонализиране на пространството и посрещане на предизвикателството на непрекъснато променящите се вкусове и нужди на вашите растящи деца, проектите „Направи си сам“ са интелигентен начин да го постигнеш без скъпо пазаруване или наемане на професионален дизайнер. Защо ще ви е нужен на първо място, когато имате детето си! Детето ви е най-добрият дизайнер, който някога бихте могли да накарате стаята му да изглежда и да се чувства точно така, както той / тя иска. Всичко, от което се нуждае вашето дете, е свобода на творчеството и помощ от някои възрастни.

Бонбонен стенен дисплей
Проект от Дамаск Любов

Проектите за декориране на DIY могат да обхващат почти всеки предмет в детската стая. От самостоятелно зашити пълнени играчки или килими за пода, през игриви предмети за декор, до самостоятелно изградени решения за съхранение или мебелни предмети, изработени от рекултивирани материали, оставете детето си да избере проекта. Най-важното е, нека той / тя участва в процеса на изработка, дори и да е само чрез проектирането на артикула.

SOURCE:

Няма коментари

Вашият коментар