Двуетажно легло

Детско легло

Бюро

Контейнер

Геймърски стол

Детски стол

Табуретка

Малки мебели

16 резултата

  • Подреди по:
    ...
Филтри
Колекция
Цена

„7 важни неща, които трябва да знаете при избора на детско легло“

Възрастта на детето е период, през който родителите са насърчени да съобразят всички нужди и изисквания на малчугана си. Една от най-важните неща, които трябва да вземете предвид, е детското легло, което ще служи като безопасно и удобно пристанище за вашето дете. В тази статия ще ви представим 7 важни неща, които трябва да знаете при избора на детско легло.

1. Размер – Размерът на леглото е много важен аспект при избора на правилното детско легло. То трябва да е достатъчно голямо, за да осигури комфорт и свобода на движение на вашето дете, но същевременно да не е прекалено голямо, за да не създава безпокойство от падане или изпреварване.

2. Материал – Избирайте легла, изработени от висококачествени и безопасни материали. Детските легла трябва да бъдат изработени от неметални материали, като например дърво или MDF (Medium-Density Fiberboard). Тези материали са устойчиви и добре обработени, осигурявайки безопасна и комфортна среда за вашето дете.

3. Безопасност – Безопасността е от съществено значение при избора на детско легло. Уверете се, че леглото има защитни решетки или ограничителни планки на страните, за да предотвратите падането на детето. Още едно важно нещо, което трябва да имате предвид, е здравината на леглото и конструкцията му, за да осигурите неговата дълготрайност и стабилност.

4. Регулируемост – Детските легла, които предлагат възможности за регулиране на височината, са идеални за приспособяване към растящото дете. Това ви дава възможност да променяте нивото на леглото, според нуждите на вашето дете – ниско, когато те са малки, и по-високо след като вече могат да възлизат и спускат по леглото самостоятелно.

5. Допълнителни функции – Интересни и полезни функции като скрити отделения за съхранение, кошове за играчки или простиране с капаци могат да предложат практичност и развлечение на вашето дете. Изберете легло с подобни допълнителни функции, която ще бъдат удоволствие за детето и полезна за вас.

6. Дизайн – Изборът на дизайн на детското легло е субективен, но също толкова важен. Различни форми, цветове и щампи могат да придадат на леглото индивидуалност и да го направят привлекателно за вашето дете. Вземете предвид предпочитанията на вашето дете и го включете в процеса на избора на дизайн.

7. Цена – Цената на детското легло е съществен фактор, който трябва да бъде взет предвид. Намерете баланс между заплащаното и качеството на леглото. Посланието ни е да не пренебрегвате качеството и безопасността в опита си да намалите разходите. Запознайте се с различните марки и модели, преди да направите окончателен избор.

Взимайки предвид тези 7 важни неща, вие сте готови да направите информирано решение при избора на детско легло за вашето дете. Помислете внимателно за нуждите и предпочитанията на вашето дете, за да му осигурите безопасно и удобно място за почивка и игра. Не забравяйте да се консултирате с професионалисти и споделяйте опита си с други родители, за да вземете най-доброто решение за вас и вашето дете.

Купете детски легла онлайн - в MOTTI ще намерите легла, за които да мечтаете

Легла за деца и тийнейджъри
Леглата са мебели, от които всеки член на домакинството има нужда. Така че трябва да мислим за тях не само когато подреждаме спалня, но и при избора на мебели за детска и тийнейджърска стая. Това е изключително важен въпрос, защото животът често се върти около леглото в стаята на по-младия член на домакинството. Ето защо си струва да обмислите избора и да вземете предвид въпроси като комфорт, стил и надеждност.
Родителите, които планират да украсят интериора за по-дълъг период от време, могат да изберат едно от леглата с универсален дизайн, който може да се адаптира както към стаята на предучилищното дете, така и към тийнейджъра. Благодарение на това такова легло ще бъде инвестиция за дълго време и няма да има нужда да го сменяте, когато детето расте с възрастта.
Детските мебели трябва да са с най-високо ниво на безопасност и да им позволяват да стоят в среда, свободна от токсини и други вредни вещества. Офертата включва легла на марки, които произвеждат детски мебели от висококачествена дървесина и използват щадящи здравето, екологични бои. Леглата, особено предназначените за деца, предлагат решения, които ще осигурят здравословен и безопасен сън.
Сърдечно каним всички родители, които в момента са на етап аранжиране на интериора за своето дете да изберат нашето предложение. Богат избор от предложения ще накара всеки да намери тук идеалната мебел за спане както за малко дете, така и за по-голям, взискателен тийнейджър. Допълнително, представените детски и младежки легла се предлагат на разумни цени спрямо тяхното качество, което прави нашата оферта още по-атрактивна. Така че нека разгледаме наличните артикули и да изберем най-подходящия.
Игра, учене, лудуване и др.: ежедневието на децата и младите хора е взискателно и изпълнено с екшън. Добрият сън е особено важен за благосъстоянието на вашето дете. Правилното креватче предлага релаксиращи часове всеки ден, за да можете да започнете отново на следващия ден. Но леглото не е само за спане: за много деца и млади хора то се превръща в лично уединение. Тук можете да мислите, да четете и много повече. Във всеки случай детското или юношеско легло трябва да бъде мястото за почивка и презареждане на батериите – сигурно място, където детето ви да се чувства безусловно удобно. В MOTTI определено ще намерите правилното легло за вашето потомство.
Какви видове креватчета има?
В
MOTTI ще намерите различни видове легла и всяко от тях има своите специфични предимства и характеристики. Двуетажните легла присъстват в много детски стаи и винаги са били популярни. Двуетажните легла предлагат място за два матрака – един отгоре и един отдолу – и следователно са особено подходящи за братя и сестри, които спят в една стая. Дори и по-късно да има отделни стаи, двуетажно легло все още може да се използва: детето ви може да покани приятели да останат през нощта или можете да превърнете едно ниво от кошарата в уютен кът за гушкане.
Дори класическите двуетажни легла не са загубили своя чар. Много деца обичат да се изкачват по стълбите в леглото си, за да спят. Двуетажните легла са идеални за по-малки детски стаи, защото пространството под леглото може да се използва за бюро, кът за сядане или място за съхранение.
Полувисоките легла също са много популярни. Както подсказва името, матракът е наполовина тук. Този тип детско и юношеско легло е особено подходящо за стаи с ниски тавани. Но двуетажните легла също са чудесен вариант за по-малки деца или такива, които просто не искат да спят толкова високо. Все още има много място под леглото, което може да се използва по много начини.
Функционалните легла или разтегателните легла могат да се използват гъвкаво. Ако е необходимо, можете бързо да извикате друг матрак под леглото – идеален за посетители. Ако вторият матрак не е изтеглен, функционалното легло в детската стая заема точно толкова място, колкото обикновеното легло. Вече има двуетажни легла, които имат и функция за изтегляне. Една мебел може дори да създаде три пълноценни места за спане, ако е необходимо.
Леглата с балдахин също са популярни сред децата и младите хора: изглеждат замечтани и предлагат комфорт.
Какво трябва да се има предвид при закупуване на детски и младежки легла?
Разбира се, вие искате само най-доброто за вашето дете. И тъй като здравият сън е толкова важен, изборът на детско или юношеско легло също трябва да се направи внимателно. Когато купувате кошари, има няколко неща, които трябва да имате предвид, които бихме искали да ви препоръчаме.
Когато избирате правилното легло, нуждите на вашето дете са от първостепенно значение. Независимо дали е направено от дърво, боядисано в бяло или синьо: изберете легло, в което вашето дете да се чувства удобно и сигурно.
Когато купувате мебели за детската стая, препоръчително е да обърнете специално внимание на материала, от който са изработени мебелите. Дървените мебели излъчват уют, лакираните елементи се почистват особено лесно. Разбира се, цветовете и покритията на мебелите не трябва да влияят неблагоприятно на здравето на вашето дете. В зависимост от възрастта на вашето дете трябва да се обърне специално внимание на безопасността в детската стая. За малки деца трябва да се предпочитат детски легла със защита срещу падане – или можете да инсталирате парапет за легло.
Детското или младежко легло просто трябва да е практично и да се вписва хармонично в стаята. В детските комплекти всички мебели са съобразени. Двуетажните легла или функционалните легла са идеални за малки детски стаи, предлагат допълнителни места за спане и много място за съхранение. Ето защо леглото трябва да е достатъчно голямо, защото децата растат бързо и се нуждаят от все повече място за сън.
Кое легло за каква възраст е подходящо?
Кое детско или младежко легло е правилният избор зависи и от възрастта. Веднага след раждането бебетата обикновено спят в легла, често в една стая с родителите си. Кога трябва да започнете да мислите за първото креватче на вашето протеже? Покупката има смисъл, ако детето ви получи и собствена стая за игра. След това подходящо детско креватче може да бъде интегрирано в стаята от самото начало. Дори ако малките все още предпочитат да спят с родителите си в този момент – наличието на собствено удобно за деца легло прави прехода по-лесен.
Колко голямо трябва да е креватчето? Важи следното: колкото по-голямо е детето, толкова по-голяма е повърхността за лягане. За деца матрак с ширина 90 см обикновено е напълно подходящ. Младите хора често искат по-голямо легло от около 120 см ширина – защото на тази възраст те се нуждаят от много пространство за лично развитие.
Каква височина трябва да има идеалното легло?
За да може вашето дете да става и става лесно и независимо от леглото, височината на влизане трябва да е подходяща. Особено когато детето е още много малко, лягането или ходенето до тоалетна вечер може да се превърне в истинско предизвикателство. Проверете с детето си колко бързо може да легне в леглото. С двуетажните легла изкачването по стълбата може да изглежда малко непознато за първи път, но бързо се превръща в рутина. Винаги има смисъл детето ви да влиза и излиза от новото креватче без вашата помощ. Безопасността винаги е на първо място: защитата от падане е задължителна за малки деца, особено при двуетажни легла. Можете също така лесно да го демонтирате отново, ако е необходимо.
В
MOTTI можете лесно да поръчате детски и младежки легла онлайн.
Нашият онлайн магазин ви предлага голям избор от детски и младежки легла във всички възможни форми и цветове. Разгледайте и нашите серии детски стаи. Разбира се, ако имате допълнителни въпроси относно нашите продукти, доставка или срокове за доставка, чувствайте се свободни да се свържете с нас!
Сърдечно каним всички родители, които в момента са на етап аранжиране на интериора за своето дете да изберат предложение от
MOTTI. Богат избор от предложения ще накара всеки да намери тук идеалната мебел за спане както за малко дете, така и за по-голям, взискателен тийнейджър. Допълнително, представените детски и младежки легла се предлагат на разумни цени спрямо тяхното качество, което прави нашата оферта още по-атрактивна. Така че нека разгледаме наличните артикули и да изберем най-подходящия.Самостоятелният сън в детско креватче е важна стъпка в развитието на много деца. Повечето деца просто искат да спят сами в даден момент и трябва да изпълните това желание на детето си. Това не само показва вашето доверие, но и ги подкрепя в стремежа им към независимост. Важно е да не принуждавате детето да прави това, а да изчакате подходящия момент. В идеалния случай детето вече ще е развило достатъчно доверие, за да знае, че не е само, дори ако спи само в собственото си легло. Помагат ритуалите за сън и уютната атмосфера с нощна лампа, пухкава играчка и други фактори, които ви карат да се чувствате добре.

Колко висока може да бъде една кошара зависи до голяма степен от етапа на развитие на детето. По принцип безопасността е на първо място. Докато детето все още може да падне от леглото, леглото трябва да е много ниско, за да се избегне нараняване. Двуетажните легла обаче не са проблем за по-големите деца (въпреки че мястото за лежане винаги е защитено с нисък парапет).

За детските легла се препоръчват по- скоро твърди детски матраци, които могат да поддържат равномерно тялото. Като основно правило детето не трябва да потъва повече от 3 до 4 сантиметра. Поради многото си предимства (евтини, дишащи, адаптиращи се гъвкаво към тялото), матраците със студена пяна са особено популярни. Но латексовите матраци имат и своите предимства. Преди всичко родителите оценяват способността им да регулират температурата.

 

Количка
X Списък с желани
X Последно разгледани
Категории