Градински сет

Градински стол

Градинска маса

Градински диван

Ратанов комплект

Ратанов стол

Ратанова маса

Шезлонг

Чадър

Заглавие: „Открийте радостта от живота в собствена градина“

Встъпление:
Добре дошли в чудесния свят на градината! Всички знаем колко важна е връзката ни с природата и как тя ни усеща, влияе на нашето настроение и обогатява нашия живот. За щастие, възможността да имаме собствена градина е нашето пряко пътуване към природата и нашата лична оазис от спокойствие и красота.

Вълшебство на природата:
Мислите си за миг как бихте се чувствали, ако можете да излизате на балкона или в двора си и да се наслаждавате на свеж въздух и зеленина. Градината носи със себе си нещо вълнуващо и вълшебно. Тя ни позволява да стъпим на земята и да се почувстваме свободни, позволява ни да участваме в процеса на растежа и да се грижим за ежедневните нужди на растенията. Имайки градина, вие ставате свидетели на живота, докато се развива пред вашите очи. От пролетта с нежно разцъфнали цветове до лятото с плодородните плодове и зелените листа, градината предоставя неповторимо преживяване на цикъла на живота.

Здравословна икономия:
Няма нищо по-вкусно от свежи, органично отгледани плодове и зеленчуци от вашата градина. От там можете да ядете сезонни храни, зареждащи се със същинската енергия на слънцето и почвата. Това не само е здравословно за вас, но и икономично. Собствената градина ви позволява да спестите върху разходите с покупката на плодове и зеленчуци, като същевременно се наслаждавате на свежи и натурални продукти.

Споделена радост:
Градината може да бъде и средство за събиране на семейството и приятели, като се съживи в гледката и атмосферата на дома ви. Заедно можете да посадите семена и да грижите за растенията, да се учите от природата и да сътворите спомени заедно. Градината създава възможности за споделяне на знания и опит, за създаване на прекрасни моменти и забавления.

Създайте вашата собствена градина:
Не е нужно да се впускате в големи проекти, за да създадете градина. Можете да започнете от малките неща, като насърчавате растежа на различни многогодишни цветя и зеленчуци. Или можете да изразите своята креативност, създавайки красиво балконче с контейнерни растения. Няма грешен начин да създадете градина, само вашите усърдие и въображение.

В заключение:
Градината ни дава повече от просто красота и наслада на природата. Тя е начин да се свържем с определеното ни място в света, да усетим баланса и хармонията на живота. Имайки собствена градина, ние се обзавеждаме с простота и благоденствие на живота. Затова не се колебайте – задръжте вдъхновението и създайте своя собствена градина, където да се наслаждавате на магията и радостта на живота, превърнала семейството във вашия собствен рай на земята.

Бижуто в двора!

Градинските мебели не само трябва да изглеждат стилни и удобни, но и да издържат на различните метеорологични условия. Но кои материали комбинират тези свойства най-добре? Представяме най-разпространените видове материали за градински мебели с техните предимства и недостатъци.
Изборът е голям
Дали шезлонги, градински столове, маси, холивудски люлки или пълен комплект за сядане: местата за сядане правят зелената част на дома наистина уютна. За да продължи радостта дълго време, те трябва да бъдат преди всичко едно: устойчиви на атмосферни влияния. Освен това фактори като външен вид, комфорт, поддръжка, стабилност, тегло и разбира се съотношението цена-качество са решаващи.
Пластмаса
Предимствата на пластмасовите градински мебели са очевидни: те са много евтини, леки, лесни за подреждане и транспортиране. Тъй като пластмасата е лесна за обработка, от този материал могат да се направят много различни дизайни и вариации. Поддръжката е лесна: всичко, от което се нуждаете, е мокра кърпа със сапунена вода.
В зависимост от качеството на използвания материал, драскотини и обезцветяване могат да се появят много бързо. По-евтините пластмаси също не са особено устойчиви на топлина и не трябва да се оставят на палещото слънце твърде дълго и преди всичко не твърде близо до кухата скара на газ или дърва. Продуктите с по-високо качество са много по-устойчиви и все още убеждават с много добро съотношение цена-качество.
Ратан
Ратанът са плитки, изработени от естествени дървесни влакна и са модерни от дълго време. Продуктите от него не само изглеждат много елегантни, но са леки и същевременно много стабилни. Влакната се преплитат на ръка, за да се създаде еластична мрежа, която е много удобна за сядане. Особено популярни са плетените столове от ратан.
Благодарение на ръчното производство, всяко парче е уникално – и съответно скъпо. Освен това те са изключително уязвими към времето и изискват грижи. Въпреки интензивните грижи те могат много бързо да посивеят, ако бъдат оставени на дъжд или мъгла. Тъй като ратанът съдържа танини, материалът ще се обезцвети дори ако влезе в контакт с метал.
Мебелите трябва да се третират редовно с воден спрей и смес от вода и балсам за кожа. Твърде много вода обаче бързо прави материала крехък. Поради цената и уязвимостта на материала продуктите от ратан се препоръчват повече за вътрешна употреба.
Поли ратан
Много добра алтернатива на ратановите мебели за външна употреба са мебелите от полиратан. Това не е направено от чувствителни към времето естествени дървесни влакна, а от полиетилен – много устойчива пластмаса. Те също са плетени на ръка и затова имат много подобен вид. Висококачествените продукти трудно могат да бъдат разграничени от тези от ратан, както визуално, така и на допир, но струват много по-малко.
Материалът също така е много устойчив на UV радиация, вода и мръсотия. Той е еластичен и лек, но същевременно здрав, което го прави идеалният материал за плетен стол на открито. Освен това са много лесни за подреждане и се предлагат в голямо разнообразие.
Грижата също не е толкова сложна, почистването на повърхностите с влажна кърпа е напълно достатъчно. Благодарение на своята дълготрайност и устойчивост градинските мебели от полиратан имат много добро съотношение цена-качество.
Тиково дърво
Твърдата дървесина е една от класиките за външно обзавеждане. Тиковото дърво е особено популярно поради своята издръжливост и стабилност на размерите. Като тропическа дървесина, тя се справя много добре с променливи температури и висока влажност. Идеални условия за издържане на времето през цялата година.
Мебелите от дърво обикновено са малко по-тежки. От една страна, това има недостатъка, че транспортирането е малко по-трудно, но от друга страна има предимството, че вятърът не може да ги събори толкова бързо, поради тяхната стабилност. Дървото трябва да се почиства и поддържа редовно. Можете също така просто да го оставите на природата – но това създава леко сивкав вид. Тикът е много издръжлив, но съответно скъп.
Polywood
Подобно на това, че полиратанът е базирана на пластмаса алтернатива на ратана, полидървесината може да бъде жизнеспособен заместител на дървото. Чрез смесване на пластмасови влакна и влакна от дърво или памук се създава материал, който изглежда като дърво, но има предимствата на пластмасата. Лесен е за грижи, не е много тежък и евтин за закупуване.
Има различни оптични дизайни с различни зърна или цветови градиенти. Масите и столовете от Polywood също са много лесни за поддръжка, но трябва да бъдат защитени от влага, влага и плесен със защитно покритие през по-студените сезони.
Камък
Каменните места за сядане са доста необичайни. Освен това те са най-тежките по рода си, а в зависимост от материала и най-скъпите. Те могат да бъдат изработени от естествен камък, мрамор или гранит и да се вписват ненатрапчиво в естествени или чакълени градини – въпреки че последните вече са забранени в някои федерални провинции. Естествените камъни изглеждат страхотно и когато са обрасли от времето. Заради лошото съотношение цена-качество обаче са по-скоро за любителите на специалното.
Алуминий
Материалът е издръжлив, много здрав и визуално привлекателен благодарение на гладката повърхност. В допълнение, той е много лек, много устойчив на атмосферни влияния и не е много податлив на ръжда.
Усилията за поддръжка също са много ниски и продуктите са много евтини. Основен недостатък през лятото обаче е добрата топлопроводимост на материала: бързо се нагорещява много на пряка слънчева светлина.
Неръждаема стомана
Мебелите от неръждаема стомана обикновено имат хром-никелова сплав и следователно също са защитени от ръжда. В зависимост от качеството на сплавта, те са устойчиви и на солена и хлорирана вода и UV радиация. Това обаче трябва да се вземе предвид при покупката. Друго предимство: седалките от неръждаема стомана не се нагряват толкова много, колкото тези от алуминий. Но те са много по-тежки и по-скъпи за закупуване.
Лесно се почистват с вода за миене. Просто изтъркайте рамката с влажна кърпа. След това им се придава хубав блясък с лак за неръждаема стомана.


Градински мебели се предлагат в различни материали, които са повече или по-малко подходящи в зависимост от употребата и метеорологичните условия.


Шезлонги: Не трябва да липсват шезлонги в зоната за отдих.
Дивани: Тези класически мебели за всекидневна се предлагат и като градински мебели, устойчиви на атмосферни влияния.
Шезлонги: Сгъваемите градински шезлонги с устойчиви на атмосферни влияния покрития са особено практични.
Холивудски люлки: Някога се смятаха за задушни, но през последните години разцъфтяха в истински модерни градински мебели.
Хамаци: Можете буквално да оставите душата си да виси в тях.


Градинските мебели обичат да спят зимен сън! Многократно увеличавате издръжливостта на градинската мебел, ако се грижите добре за нея и я съхранявате в гаража, в мазето или на тавана, защитена от атмосферните влияния през зимата. Изключение правят градинските мебели от алуминий, които нямат проблем дори при минусови температури.

 

Количка
X Списък с желани
X Последно разгледани
Категории