Градински сет

Градински стол

Градинска маса

Градински диван

Ратанов комплект

Ратанов стол

Ратанова маса

Шезлонг

Чадър

Заглавие: Какво трябва да знаете преди да изберете идеалния чадър за Вас

Въведение:
Когато навървим на улицата и небето започва да се вижда по-сиво от обикновено, нещо, което ни идва на ум е чадърът. Той е надеждата на дъждовни дни и спасителят от слънчеви изгаряния. Но изборът на правилния чадър може да бъде предизвикателство. В тази статия ще ви представим някои важни фактори, които трябва да вземете предвид, преди да изберете идеалния чадър за вас.

1. Размер:
Първият фактор, който трябва да обмислите, е размерът на чадъра. Ако планирате да го използвате само заедно с партньора си, може би по-компактен размер е подходящ. Ако искате да го използвате за цялото семейство или просто да имате повече пространство под него, по-големият чадър ще бъде по-подходящ за вас.

2. Материал:
Материалът на чадъра е също толкова важен. Някои материали са по-издръжливи, докато други са по-леки и лесни за носене. Полиестера и найлонът са популярни избори, тъй като са устойчиви на вода и сушат бързо. Избягвайте чадъри, направени от тежки материали, които могат да ви затоварят и да направят носенето на чадъра неудобно.

3. Устойчивост на вятъра:
Ако живеете в област, където вятърът често духа силен, трябва да се уверите, че чадърът ви е достатъчно здрав и устойчив на вятъра. Препоръчително е да потърсите модел с вградена система за укрепване на вятъра, която ще го предпазва от прекъсване или объркване.

4. Удобство:
Търсете чадър, който е лесен за отваряне и затваряне, особено ако често пътувате или се движите по градската джунгла. Система на пружинни панели или автоматично отваряне могат да улеснят този процес.

Заключение:
Изборът на правилния чадър може да направи важна разлика във вашето досущие удоволствие от излизането навън, независимо дали е слънчево или дъждовно. Бъдете внимателни при избора си и се наслаждавайте на всички ползи, които идват с един отлично подбран чадър.

Зов за действие:
Така че не чакайте повече – изберете сега идеалния чадър за вас и се насладете на комфорта и защитата, която той предлага! Ще ви бъде благодарно по време на следващото пътуване или разходка на плажа.

Чадъра - добрият приятел

В топлите дни чадърите предлагат приятна сянка и защита от силните слънчеви лъчи. Дори и чадъра да Ви предпазват много добре, все пак препоръчваме да използвате слънцезащитен крем с достатъчно висок слънцезащитен фактор. Знаете ли, че тъмните цветове обикновено предлагат по-добра защита срещу слънцето. Тежките, дебели и плътни тъкани също осигуряват по-висока UV защита.
Размер
Размерът на чадъра винаги се измерва по дължината на основното рамото, а не хоризонтално. Следователно размерът на чадъра не отговаря на действителния диаметър.
Водоустойчив, устойчив на дъжд или атмосферни влияния?
Водоустойчивостта и устойчивостта на атмосферни влияния е важна характеристика за градинският чадър. Репелентът за дъжд осигурява воден стълб от около 120 mm, когато завали, това означава, че лекият дъжд няма да ви намокри.
UV защита и тестване
UV защитата на текстилните материали зависи много от използваните основни материали и производствени процеси и не може да бъде оценена, без необходимите познания. Обширните лабораторни тестове са от съществено значение за определяне на UV защитен фактор (UPF).
Чадъри са съществували още в древността в Египет, Персия и Китай, но това не са чадъри, каквито ги познаваме днес, а големи балдахини.
С течение на времето те се превърнаха в малки, ръчно носени, богато украсени чадъри, които бяха задължителен аксесоар до началото на 20-ти век – главно за защита на белия тен на кожата.
Днес стилните чадъри не само подобряват визуално терасите и балконите – преди всичко те предпазват от вредните ултравиолетови лъчи и осигуряват прохладна сянка в горещите летни дни. Чадърите също могат да ви осигурят приятна сянка, докато се храните на терасата или в градината.
Нашите модерни чадъри са с регулируема височина, така че да могат да бъдат оптимално адаптирани към всяка ситуация. Те са покрити с полиестер, който е водоотблъскващ и няма да ви подведе дори при летен дъжд.
Какво казва слънцезащитният фактор?
Слънцезащитният фактор ви казва колко по-дълго можете да останете навън, без да изгорите Моля, обърнете внимание, че този чадър не ви предпазва от индиректни ултравиолетови лъчи, които се отразяват например от стена на къща, стъклена фасада или водата. Затова ви препоръчваме да използвате и слънцезащитни кремове.
Как да почистя правилно чадъра си?
Ако искате да почистите покривалото на чадъра, можете да използвате сапунена вода или препарат за вълна. За целта вземете мека кърпа, която навлажнете с чиста вода и внимателно почистете с нея плата. След това сенникът се суши оптимално в отворено положение, никога в пералня или сушилня.
За зимата чадърът трябва да е напълно сух, за да избегнете мухъл и петна. Вашият чадър може да бъде оптимално опакован с предпазен калъф. Чадъра трябва да се съхранява в сухо помещение, добре проветриво (напр. склад, гараж или изба).
Варианти на чадъри
Чадърите са идеалната сянка за градината, балкона и терасата. Под тях можете да поставите маса и столове или шезлонг, за да хапнете, да четете книга, а защо не и да пийнете приятно охладен коктейл, като така ще сте защитени от силната слънчева светлина.
В допълнение към класическите дизайни с една основна стойка, висящите чадъри, които имат стойка извън зоната на чадъра, са много популярни, защото могат да покрият по-голяма площ. Няма ограничения за вариациите на цвета и формата – ръгли, правоъгълни, квадратни, ъглови. Цветни решения в естествени, теракотени, горски, зелени, виолетови, лилави и много други цветове.
Размерите на чадърите също варират от 150 см до 375 см в диаметър, дължини от 180 см до 460 см и ширини от 120 см до 350 см, като основният материал за покриване е полиестерът.
Има различни механизми за отваряне, при която плъзгачът се придвижва към върха на чадъра, където се заключва, и манивелни системи, с които чадърът може да се отваря и затваря лесно.
След летния сезон чадърът се опакова в предпазен калъф за зимата и може да се съхранява в мазето или навеса за инструменти.

 

Количка
X Списък с желани
X Последно разгледани
Категории