Купуване на мебели онлайн – Съвети от експертите

Купуването на онлайн мебели може да бъде чудесен инструмент за обзавеждане на вашето кафе или ресторант. Въпреки това, много от нас отписват идеята да купуват онлайн, без физически да видят продукта, смятайки го за твърде рискован. Как знаете, че продуктът ще бъде удачен за вашето пространство, ако не сте имали възможност да го видите първо? Как можете да разберете дали това, което виждате, всъщност е това, което получавате?

Като експерти в областта на мебелите сме съставили безплатен наръчник за закупуване на обзавеждащи елементи онлайн.

Измервайте своето пространство

Измерването е от решаващо значение за процеса на закупуване онлайн, тъй като физическият елемент от виждането на стоката, която купувате, е премахнат. Измерването на пространството, в което възнамерявате да поставите предмета, както и неговите размери са от ключово значение. Ако мебелите ви се разширят по някакъв начин – например лежанка или разтегателна маса за хранене – уверете се, че сте харесали най-голямата версия.

Имайте предвид, че има вероятност да се нуждаете от допълнителни измервания, тъй като може да не ви бъдат доставени мебелите, които вече сте сглобили. Не забравяйте да измерите всички подходящи врати и стълби, за да сте сигурни, че можете да го стигнете до мястото, където трябва да отидете.

Прочетете други отзиви

Предполага се, че списъците с продукти ще звучат безплатно и вероятно е дадено мебелно обзавеждане да отговаря точно на вашите нужди. Често обаче отзивите разказват малко по-различна история. Отзивите са от ключово значение за вашия успех и предлагаме да фокусирате пазаруването си върху продукти, които имат много налични отзиви.

Поискайте мостри

Онлайн снимки на продукта често са трудни за преценка. Въпреки че може да показва формата и стила на продукта, снимките обикновено се правят при добро осветление и могат да бъдат ретуширани или редактирани преди да се появят на уебсайт. Цветовете и най-вече текстурите могат да изглеждат наистина различно на компютърен екран, отколкото лично, така че винаги е добра идея да поискате мостри.

Проверете политиката за връщане

Преди да купите, не забравяйте да прочетете дребния шрифт, за да знаете точно в какво влизате. Някои търговци на дребно ще ви позволят да върнете големи артикули, стига да платите за обратната доставка; други събират такса за възстановяване. Някои елементи, като например тапицирани столове в нестандартни цветове или продукти, които са направени по поръчка, може изобщо да не подлежат на връщане.

Разходи за пощенски разходи и доставка

Повечето онлайн магазини начисляват такса за доставка, в допълнение към или вместо нормални такси за доставка, за големи размери. Докато пазарувате, проверете таксите за доставка и включете това в цената на вашите мебели.

Купуването на мебели онлайн не трябва да се чувства така, сякаш взимате важно решение. Имайте предвид тези съвети за следващия път, когато сте готови да направите голяма покупка.

 

Няма коментари

Вашият коментар