Трапезна маса

Трапезен комплект

Разтегателна маса

Стъклена маса

Кръгла  маса

Квадратна маса

Конзолна маса

Основа за маса

Холна маса

Помощна маса

48 резултата

  • Подреди по:
    ...
Филтри
Колекция
Цена

„6 невероятни възможности за преобразяване на дома с маса“

Всички знаем, че домът е мястото, където се чувстваме най-удобно и спокойно. И естествено, искаме да се чувстваме комфортно и да имаме пространство, което отразява нашия стил и предизвиква вдъхновение. Един от най-важните елементи за постигане на това е правилният избор на маса.

Масата не е просто капризно мебелно парче, а истинско украшение и функционален активатор във всяка стая. Тук ще ви представим 6 невероятни възможности за преобразяване на дома с маса.

1. Модерна и стилна визия

Масите са един от най-важните елементи за създаване на модерна и стилна визия в дома ви. Изберете маса с модерен дизайн, с гладки линии и изчистена форма. Това ще придаде наличност и изисканост на всяко пространство.

2. Практичност и функционалност

Освен да се отразява на вашия стил, масата трябва да бъде и практична и функционална. Изберете маса с допълнителни функции като разтегателен механизъм, което ще ви позволи да създадете допълнително място, когато имате гости.

3. Цветова хармония

Цветовата хармония е от решаващо значение за преобразяване на вашия дом. Изберете маса в цвят, който се допълва с цветовата палитра на стаята. Това ще придаде цялостност и хармония на интериора.

4. Фокус на семейното пространство

Ако искате да превърнете дома си в пространство, в което семейството се събира и прекарва качествено време заедно, изберете голяма маса с добре предназначено място за всички членове на семейството.

5. Превърнете масата в център на вниманието

Масата може да бъде фокусна точка в стаята. Изберете маса с уникален и изразителен дизайн, която привлича погледите на гостите и създава впечатление.

6. Многофункционална маса

Масата може да бъде идеален мебелен аксесоар, който да отговаря на различни нужди. Например, изберете маса с вграден разклонител, който да ви позволи да използвате плота й за трапезарска маса и същевременно да я използвате и като бюро или работно пространство.

Завършвайки, изборът на правилната маса може да се превърне в истинско предизвикателство, но когато е направен правилно, резултатът може да бъде удивителен. Играйте със стиловете, цветовете и функционалността, за да създадете дом, който отразява вашата уникалност и предлага комфорт и вдъхновение.

Не правете компромиси с избора на маса, защото тя може да превърне вашата рутина в страхотно приключение. А сега, it’s time to get inspired and start transforming your home!“

Функционалност и стил в интериорния дизайн

масата- жизненоважна роля в нашето ежедневие

Масата е универсална мебел, която се използва широко в различни контексти, включително трапезарии, кухни, всекидневни и дори офиси. Основната функция на една маса е да осигури равна, здрава повърхност за различни дейности, като хранене, готвене, учене или работа. Масите се предлагат в различни размери, форми, материали и стилове, което ги прави подходящи за различни интериорни дизайни и цели.

1. Размери: Размерите на една маса се отнасят до нейната дължина, ширина и височина. Те варират в широки граници в зависимост от предназначението на масата. Например, трапезната маса обикновено е дълга и правоъгълна, докато кръглата или овалната маса за хранене е подходяща за по-малки групи. Масите в кухнята могат да бъдат по-малки и по-преносими, докато бюрата обикновено са проектирани да паснат на определен размер стол.

2. Форма: Формата на една маса се отнася до начина, по който са подредени страните й. Обичайните форми включват правоъгълни, квадратни, кръгли, овални и асиметрични. Изборът на форма зависи от наличното пространство, броя на хората, които трябва да побере масата, и цялостния естетически вид, който се опитвате да постигнете.

3. Материали: Масите могат да бъдат направени от различни материали, включително дърво, метал, стъкло, пластмаса и комбинации от тях. Дървото е традиционен избор заради своята издръжливост, красота и възможност за персонализиране. Металните маси, особено тези, изработени от неръждаема стомана или мед, могат да добавят индустриален или винтидж усет. Стъклените маси могат да направят пространството да изглежда по-просторно, докато пластмасовите маси са достъпна опция, която е лека и лесна за почистване.

4. Стил: Стилът на една маса се отнася до нейния дизайн, украса и цялостно естетическо качество. Той може да бъде повлиян от различни фактори, включително културни влияния, исторически периоди и лични предпочитания. Някои популярни стилови маси включват селска, съвременна, промишлена, традиционна и еклектична.
5. Функция: Както бе споменато по-рано, функцията на една маса се определя от дейностите, за които е предназначена. Трапезните маси са специално проектирани за хранене, докато кухненските маси могат да се използват и за приготвяне на храна. Бюрата са предназначени за задачи като учене или работа, докато помощните маси могат да се използват във всекидневните или кухните за различни цели, като например поставяне на храна или напитки.

Масите се предлагат в голямо разнообразие от форми, размери, материали и стилове, което ги прави подходящи за различни интериорни дизайни и цели. Ето кратък преглед на някои от най-често срещаните видове маси:
1, Трапезни маси: Това са маси, специално проектирани за хранене. Те обикновено са дълги и правоъгълни, с места за сядане от двете страни. Трапезните маси могат да бъдат с различни дължини, за да поберат различен брой хора, и могат да бъдат направени от различни материали, като дърво, метал или стъкло.
2.Маси за хранене: Тези маси са подобни на трапезните маси, но обикновено са по-малки и по-кръгли или овални. Те са идеални за по-малки групи или за хранене в по-неформална обстановка. Масите за хранене могат да бъдат поставени в центъра на стаята или в ъгъла и често се използват в по-малки трапезарии или всекидневни.
3. Кухненски маси: Тези маси обикновено са по-малки от трапезните маси и са предназначени за хранене, закуска или готвене. Те могат да бъдат кръгли, правоъгълни или дори квадратни и често се поставят в средата на кухнята. Кухненските маси могат да бъдат направени от различни материали, включително дърво, метал и пластмаса, и могат да включват допълнителни функции, като рафтове или чекмеджета за съхранение.
4. Помощни маси: Тези маси са малки, преносими маси, които могат да се използват във всекидневни, кухни или дори на открито. Те могат да се използват за различни цели, като поставяне на храна или напитки, поставяне на лампа или дори като импровизирана работна станция. Помощните маси могат да бъдат направени от различни материали, включително дърво, метал и стъкло, и могат да бъдат в различни форми, като кръгли, квадратни или правоъгълни.
5. Холни маси: Тези маси са централна част на хола и могат да се използват за различни цели, като поставяне на лампа, ваза с цветя или дори като импровизирана работна станция. Холните маси могат да бъдат направени от различни материали, включително дърво, метал и стъкло, и могат да бъдат в различни форми, като кръгли, квадратни или правоъгълни.
6. Маси за кафе: Тези малки маси обикновено се намират в хола или всекидневната и се използват за поставяне на лампа, ваза с цветя или дори за сервиране на кафе и сладкиши. Масите за кафе могат да бъдат направени от различни материали, включително дърво, метал и стъкло, и могат да бъдат в различни форми, като кръгли, квадратни или правоъгълни.
7. Коктейлни маси: Тези маси са проектирани за партита или събирания и са по-малки от стандартните маси за хранене. Те обикновено са кръгли или овални и могат да бъдат направени от различни материали, като дърво, метал или стъкло. Коктейлните маси често се използват с високи столове или табуретки за сядане.
8. Маси за игри: Тези маси са специално проектирани за игри като билярд, пинг-понг или карти. Те могат да бъдат направени от различни материали, като дърво, метал или дори стъкло, и могат да включват допълнителни функции, като рафтове за съхранение на оборудване или аксесоари.
9. Работни маси: Тези маси са предназначени за задачи като шиене, рисуване или занаятчийски проекти. Те обикновено са по-големи от бюрата и могат да включват допълнителни функции, като чекмеджета или рафтове за съхранение. Работните маси могат да бъдат направени от различни материали, включително дърво, метал и пластмаса, и могат да бъдат в различни форми, като правоъгълни, квадратни или дори кръгли.
В заключение, има маса за почти всяка задача и стил. Независимо дали търсите маса за хранене, бюро, помощна маса или нещо съвсем различно, със сигурност ще намерите маса, която отговаря на вашите нужди и предпочитания.
Мебели МOTTI: Създаваме уютна обстановка за вашето семейства

 

Количка
X Списък с желани
X Последно разгледани
Категории