Аплик

Пендел

Полилей

Плафон

Вграждане

За шини

Лампион

Настолна лампа

Ключове контакти

Външно осветление

LED прожектори и осветителни тела за вграждане

LED прожекторите за вграждане стават все по-популярни. Нищо чудно, LED осветителните тела за вграждане изглеждат елегантни и в същото време са много енергийно ефективни. LED технологията е много напреднала, така че не е проблем да се произвежда много приятна „топла бяла светлина“.
Комбинация от дизайн и икономичност
LED прожекторите за вграждане пестят енергия и освен това са евтини поради дългия експлоатационен живот до 30 000 часа за разлика от халогенните прожектори за вграждане. LED технологията вече е напреднала толкова, че не представлява никакъв проблем да се произведе много приятна „топла бяла светлина“. Допълнителните функции като затъмняване или интелигентно управление на осветлението отварят нови възможности за планиране на осветлението във вашето жилищно пространство или извън него.
Светъл цвят и интензитет на светлината
Светлият цвят (топло бяло или студено бяло) е особено забележителен. Във всички зони, независимо дали като осветление за баня или на открито, топлото бяло от 3000K се възприема като най-приятно. Това съответства на обичайната светлина на топла бяла халогенна лампа за вграждане в тавана. В случай на LED лампа за вграждане, силата на светлината не е дадена във ватове, а в лумени. Осветителните тела за вграждане, които са маркирани като димируеми, могат да се управляват с LED стенен димер. Интензитетът на светлината (лумен) се регулира непрекъснато.
Лампа за вграден таван, въртящ се
Дизайнът на лампата за вграждане може най-общо да бъде разделен на така наречените надолу осветителни тела и осветителни тела, които могат да се въртят. В случай на въртящ се вграден плафон, позицията на лампата може да се регулира така, че светлинният лъч да може да бъде насочен например към картина на стената. Ъгълът на нисък светлинен лъч от 36° е особено подходящ за това приложение.За общото осветление на помещението препоръчваме да изберете лампи с ъгъл на светлинен лъч 120°.
Степен на защита (IP20, IP44, IP65) на осветително тяло за вграждане
Съгласно стандарта DIN 40050 електронните устройства са разделени на IP класове. Те са важни за LED осветителни тела за вграждане за различни области на приложение. Степента на защита IP20 означава, че няма пряка защита срещу вода, а срещу твърди предмети с диаметър над 12,5 mm. Осветителните тела с клас на защита IP44, от друга страна, са устойчиви на пръски и се използват над душ, вана или на открито. По отношение на осветлението банята се счита за нормално вътрешно пространство. Могат да се използват осветителни тела за вграждане с клас на защита IP20/IP23. Изключение правят зоните непосредствено над душа и ваната. Там се нуждаете от светлини IP44 или IP65.
LED лампа за вграждане с крушка GU10
Осветителните тела с основа GU10 са подходящи за всяко приложение. Благодарение на стандартизираната основа, LED лампите могат да се сменят. Основата на лампата установява електрическия и механичен контакт между лампата и кабела. Гнездо GU10 се използва само за работа на 230 V. В областта на прожекторите за вграждане 12V се използва основата тип MR16. Поради дизайна, осветителните тела за вграждане с основа GU10 не са подходящи за равни дълбочини на монтаж. За зони, в които са необходими плоски LED прожектори за вграждане, GU10 LED модулите могат да комбинират предимствата на стандартизирани размери (50 mm диаметър), 230V директна връзка и изключително плитка дълбочина на монтаж. Дълбочината на монтаж на вградена лампа показва необходимата дълбочина за монтаж. С плоски лампи за вграждане могат да се постигнат монтажни дълбочини под 30 mm.

Затвори Количка
Затвори Списък с желани
Последно разгледани Затвори
Затвори

Затвори
Навигация
Категории