Съвети за обновяване на вашата къща за пенсиониране

 

Когато ремонтирате дома си в пенсия, има няколко неща, върху които трябва да помислите, като достъпност и използваемост на пространството. Ето няколко съвета за проектиране на мечтания дом по време на пенсиониране.

Защо да обновявам?

Много пенсионери избират да използват част от това време, за да реновират дома си и да направят промени в стаите, които са се нуждаели от известно време. С повече свободно време по време на пенсиониране, можете да го вземете стабилно и да работите дома си малко по малко, вместо да се налага да бързате, за да свършите нещата.

Ще разполагате и с повече средства, които можете да похарчите за наемане на професионалисти, които да свършат работата вместо вас, или може би да се поглезите с онзи комплект градински мебели, който ви интересува от години. Можете да използвате парите, които сте спестили чрез пенсионните си фондове, или тези над 50 години да изберат капиталово освобождаване от домовете си , освобождавайки средства, които да използвате в свободното си време, когато и когато имате нужда от тях.

Помислете за достъпността

Кухненски плотове в бяло СНИМКА ОТ ТИНА УИДЪРСПУН НА UNSPLASH

Обикновено с напредването на възрастта изискваме повече изменения, за да улесним ежедневието си. Нашата мобилност се засяга и ние сме по-малко способни да правим нещата, които някога сме правили, с лекота, като изкачване на стълби, достигане до горните шкафове в кухнята и влизане и излизане от банята.

Вашият ремонт трябва да вземе предвид тези точки и да се съобрази, когато е възможно. Опитайте да инвестирате във баня , да прекроите кухнята си така, че шкафовете да са на по-достижимо ниво и може би да инвестирате в стълбищна клетка в продължение на дни, когато качването горе може да е трудно.

Добавете фини цветове

Промяната на цветовата палитра на вашия дом за по-фини, успокояващи цветове ще даде усещане за класа и елегантност и също така ще изисква много по-малко поддръжка от ярките стени и килими, които могат да избледнеят с времето.

Домът ви трябва да бъде вашето светилище през по-късните години, така че не забравяйте да запазите много личност и домашни нотки, като снимки на вашите внуци или украшения, които осигуряват спомени.

Легло с бяло спално бельо и тапицирана табла с подлакътник от топло дърво и метална лампа СНИМКА ОТ ТИНА УИДЪРСПУН НА UNSPLASH

Бъдете в съзнание с мебелите

По същия начин ще искате мебели, които са удобни, поддържат тялото ви и са лесни за влизане и излизане. Помислете за диван или фотьойл, който използва подложка за крака и може да бъде позиран в различни позиции с помощта на дистанционно, за да можете да ставате много по-лесно, без да се напрягате.

Ако обичате да сте навън в градината и да четете книга, не забравяйте да имате удобно пространство, където можете да седнете и да се насладите на чистия въздух.

Направете място за семейството

Ако редовно прекарвате внуците си или винаги се прави коледна вечеря в домакинството ви, ще помислите да отделите повече място в тези зони, за да може семейството ви да се събере и да прекара много ценно време с вас. Може също да искате пространство за вашите внуци да играят и да се забавляват, без да се притеснявате да чукате орнаменти.

За това помислете дали да не получите разширение за къщата си и да добавите в зимна градина или да разширите трапезарията си, така че всички да могат да се поберат добре заедно.

Тихо кътче за четене до прозореца на бяла възглавница с жълти възглавници. СНИМКА ОТ ТИНА УИДЪРСПУН НА UNSPLASH

Добавете повече стойност към вашия дом

В зависимост от видовете ремонти, които искате да направите, някои от тях биха могли да добавят стойност към дома ви, ако трябва да го продадете или предадете на децата си.

Огледайте дома и вижте къде се нуждае най-много работа. Прости неща като подмяна на врати на шкафове, където пантите са износени и слаби, или изрязване на килима за някои ламинирани подови настилки могат да модернизират дома ви и да добавят стойност, ако той трябва да се върне на пазара.

Кредит за представено изображение: Снимка от Collov Home Design on Unsplash

Източник: https://www.freshdesignblog.com/2021/06/tips-for-renovating-your-house-for-your-retirement/

 

Няма коментари

Вашият коментар