Ъглови гардероби 

Гардероби с чекмеджета

Гардероби с панти

Гардероби с плъзгане

Гардероби с огледала

Гардероб с плъзгащи врати – толкова много елегантност

Какви са характеристиките на гардеробите с плъзгащи се врати?
Вратите на гардероба с плъзгащи се врати са снабдени с колелца, предимно отзад. Това прави да изглежда, че вратите на гардероба плават. Ролките изискват по-лесно отваряне от вратите, които трябва да се отварят с плъзгане. Те се предлагат в различни височини, ширини и дълбочини.
# Гардероб с плъзгащи се врати на стената: сигурността е гарантирана, ако има стена на гърба на гардероба. Освен врати, такъв гардероб може да има и чекмеджета.
# Гардероб с плъзгащи се врати за ъгъл на стаята: частите на гардероба се разполагат под ъгъл, за да може гардероба да стои в ъгъла. Ъгловите гардероби с плъзгащи се врати могат да бъдат оборудвани и с допълнителни чекмеджета.
Защо да купя гардероб с плъзгащи се врати?
От една страна, те имат много място за съхранение на вашите дрехи и аксесоари. От друга страна, те са особено лесни за работа. Ако сте човек, който цени функционалността и комфорта, такъв гардероб ще бъде правилният избор.
Какви вътрешни елементи има за гардероб с плъзгащи се врати?
Както при другите гардероби, и при гардеробите с плъзгащи се врати има различни подразделения и системи, той може да има няколко чекмеджета или кошници вътре. В противен случай можете лесно да преоборудвате гардероба с някои опции за съхранение, например да съхранявате подредени чорапи, обувки и аксесоари.
Колко полезно е осветлението в гардероба?
Тъй като гардеробите с плъзгащи се врати са предимно в спалнята, силно се препоръчва допълнителен източник на светлина вътре в гардероба.
Всъщност трябва ли да има огледало на гардероба?
Голямо огледало или врата с огледало не са само за проверка как стоят дрехите ви. По-скоро огледалото може да направи стаята да изглежда по-голяма и да осигури допълнителна яркост.
Как могат да се различават гардеробите с плъзгащи се врати?
Могат да се вземат предвид различни материали, размери и разделения. Предлагат се и гардероби с и без осветление.
Гардероб с няколко плъзгащи се врати: Предлагат се както гардероби с 2 плъзгащи се врати, така и модели с 4 и повече плъзгащи се врати. Те могат да бъдат различни по височина и ширина. Ако ширината на шкафа е еднаква, можете да избирате и различен брой врати.
Осветени гардероби с плъзгащи се врати: в наши дни по-голямата част от осветлението на гардероба е с LED лампи. Те консумират много по-малко електроенергия от крушките с нажежаема жичка и имат дълъг живот. Повечето гардероби с плъзгащи се врати позволяват допълнително монтиране на лампа. Ако е възможно, зад или непосредствено до гардероба трябва да има контакт.
Гардероби с плъзгащи се врати с амортисьори: колкото по-големи са вратите, толкова по-тежки са. Амортисьор на вратата гарантира, че вратата на гардероба се затваря леко. Самото затваряне почти не се чува. Колкото по-високо е качеството на гардероб с плъзгащи се врати, толкова по-вероятно е да има амортисьор на вратата.
Колко големи и от какви материали трябва да бъдат гардеробите с плъзгащи се врати?
По принцип мебелите трябва да се избират така, че да пасват на помещението като външен вид и размер. Следователно гардероба за малка стая в никакъв случай не трябва да бъде твърде голям. Обратно, твърде малък гардероб също изглежда неподходящ в голяма стая. По отношение на размера и функцията възникват следните въпроси:
Каква височина на гардероба се препоръчва?
Що се отнася до височината на гардероба, трябва да сте сигурни, че можете да достигнете безпроблемно до горните отделения. Защото е непрактично всеки път да се налага да носите стълба или табуретка.
Има ли стандартни размери за гардероби с плъзгащи се врати?
За да може гардеробът с плъзгащи се врати да пасне в стаята или в коридора, трябва да измерите правилно пространството си. Максималната ширина на шкафа зависи от ширината на свободната стена, срещу която трябва да стои. Височината на шкафа зависи от височината на помещението. Това е особено важно в стаи с ниски тавани или стаи със скосени тавани. За разлика от гардероба с панти, не е нужно да изчислявате допълнително пространство пред гардероба с плъзгаща се врата, тъй като вратите се плъзгат настрани, вместо да се отварят. Важно е не само да измерите местоположението на гардероба, но и да вземете предвид необходимото място за съхранение. Голям комбиниран гардероб побира не само вашите дрехи, но и кърпи за баня и спално бельо. Ако използва пространството на стената оптимално, имате достатъчно място за дрехи и домашен текстил.
Какъв дизайн да изберете за гардероб с плъзгащи се врати?
Това, което важи за всички мебели във вашата къща или апартамент, важи и за гардероба с плъзгащи се врати, който ще закупите. Трябва да е в тон със стаите и останалото обзавеждане. Можете да изберете гардеробите с плъзгащи се врати, който изглежда модерен, но можете да изберете и класически модел или гардероб в провинциален стил.
Модерен стил: лъскав гардероб с плъзгащи се врати – евентуално с огледална врата или стъклени вложки – се вписва перфектно в модерно обзаведена стая. LED лампите, монтирани от външната страна на модерните гардероби, изглеждат страхотно. Гардероб в полярно бяло с огледални елементи прави стаята да изглежда по-голяма. Спалнята е перфектно обзаведена с декоративни възглавници и пердета в тон.
Класически стил: Ако предпочитате класическия стил, можете да изберете красив гардероб с плъзгащи се врати. Предпочитаният материал е дървото, което може да бъде допълнено със стъкло или огледало. Такъв гардероб е идеалното допълнение към тапицирано легло с елегантни класически нощни шкафчета. Можете също така да регулирате съответно осветлението в спалнята. Красиви декоративни елементи като дискретно шарени възглавници и картини допълват стилната атмосфера.
Кънтри стил: Шкафът трябва да е от масивна дървесина, която е естествена, восъчна или омаслена. В допълнение, гардероба може да бъде украсен с дърворезби. Други мебели от масивно дърво и естествени материали като лен поддържат този стил. Някои от тези гардероби имат огледала, вградени в дървената предна част на гардероба. Тези кънтри гардероби с плъзгащи се врати изглеждат особено уютни на дървен под.
Функционален стил: гардеробът с плъзгаща се врата изглежда семпъл отвън, но отвътре е оборудван с множество отделения и екстри. Тук е лесно за вас да поддържате нещата в ред и да намерите всичко отново. Някои умни детайли като допълнителни куки, изтеглящи се шини и осветителни елементи също могат да бъдат полезни. Те го правят особено удобен за използване и гарантират, че халатът или любимата ви чанта са винаги под ръка. Допълнителна закачалка за прясно изгладените ризи и панталони улеснява началото на работния ден.
Футуристичен стил: големи огледални врати с лъскаво покритие се отварят и затварят с леко побутване. Дръжките вече не са необходими. Вътрешната работа на иновативните шкафове също показва ориентирания към бъдещето дизайн.

Затвори Количка
Затвори Списък с желани
Затвори Последно разгледани
Затвори
Затвори
Категории