Висящи

Затворени

Метални

Отворени

Висящи рафтове – предназначение, стил, удобство

Стенен рафт в провинциален стил – универсален, практичен, красив
От една страна, стенният рафт в провинциален стил е чудесен декоративен елемент, който предлага естествени цветове и атрактивен дизайн за стените. Той стилно завършва обемисти мебели като шкафове или скринове, но също така може да добави визуална завършеност върху празни стени . Благодарение на предимно свободното позициониране, творческите желания могат лесно да бъдат изпълнени. В крайна сметка обаче оказват влияние и нещата, които са върху тях. От ретро стойката за подправки в кухнята до стойката за вино в трапезарията до стенния рафт със семейни снимки над камината, те са изключително практични и позволяват висока степен на индивидуална креативност.
# Много използваемо пространство
# Възможност за индивидуална декорация
# Стилен елемент за всяка стая
Каква е целта на стенния рафт и как може да бъде поставен?
Рафтът предлага място за съхранение и презентация едновременно. Това, което се поставя там, от една страна е оставено на индивидуален вкус и лична креативност, но често зависи и от помещението, в което се намирате. Възможните области на приложение са:
# Кухня – билки, подправки, масла,
# Баня и баня за гости – кърпи, сапуни, средства за грижа и хигиена
# Жилищна площ – вино, вестници, книги, декорация
# Входна зона – ключове, портфейл, аксесоари
Стилът на селската къща може лесно да се приложи навсякъде и кореспондира с естествени материали и топли, често светли цветове. Структурата също може да бъде много разнообразна. Класически изчистени, има както отделни рафтове, така и комбинирани модели с отделения, чекмеджета или закачалки.
КУХНЯТА НА СЕЛСКАТА КЪЩА СЪС СТЕННИ РАФТОВЕ
В кухнята стенен рафт в провинциален стил може да блесне по особено привликален начин. Естествените цветове и материали се съчетават изключително добре с естетиката на храната. Подправките могат да се съхраняват тук в декоративни буркани и шишенца и да се държат готови за лесен достъп при готвене. Различни масла и оцет също са „добре дошли“ върху рафта. Ароматни билки като розмарин, мащерка или мента също могат да бъдат поставени свежи в саксии или специално проектирани рафтове за растения. Те внасят както обонятелна свежест, така и визуална зелена нотка в кухнята.
Особено креативно и практично: люти чушки или снопове билки могат да бъдат окачени на стенни рафтове с куки, за да изсъхнат.
Поставката за вино също е чудесна идея за декорация, която може да се хареса особено на гостите и често се поставя в зоната за хранене. Освен кухнята, това разбира се може да бъде и трапезарията или всекидневната. Умен е и изборът на поставка за вино с приспособления за закачане на чаши. Чашите за вино могат да бъдат окачени на столчетата си в съответните вдлъбнатини от долната страна и по този начин винаги са готови за охладеното вино.
БАНЯ И БАНЯ ЗА ГОСТИ
Особено банята за гости обикновено не е много просторна, поради което пространството трябва да се използва разумно. Това включва и стените, например със стенен рафт в стил селска къща. Сапуни, хигиенни артикули или тоалетна хартия могат да бъдат прибрани върху рафта. Тук може да се използва и стенен рафт с чекмеджета, например засвежи кърпи за гости.
Романтиката на селската къща може да бъде допълнена и от стенен рафт с ясни линии и изчистени материали. Моделите, изработени от стъкло и неръждаема стомана, могат да предложат промяна в стила и също така са лесни за почистване поради гладките повърхности. Изчистен вариант от стъкло е класическият за банята между умивалник и огледало.
ЖИЛИЩНАТА ПЛОЩ
Жилищните зони обикновено са особено гъвкави и могат да бъдат допълнени много добре от стенен рафт в провинциален стил.От чисто визуална гледна точка, това е зона за представяне на голямо разнообразие от форми на декорация, включително, например:
# саксийни зелени растения или свежи нарязани цветя във вази или купи
# снимки на важни хора от семейството и приятелския кръг или формиращи спомени, като празнични или сватбени снимки
# естетически скулптури и художествени фигури
# награди , като трофеи, сертификати или други сувенири
# купи и вази, пълни със сухи цветя или попури
# свещи – с декоративни свещници или свободно стоящи
# книги – в зависимост от варианта тук могат да се добавят подходящи поставки
Представените предмети не трябва да бъдат чисто декоративни, но те могат да имат и много прагматична употреба. Напитки като вино или спиртни напитки са бързо и лесно достъпни заедно с правилните чаши и могат да бъдат сервирани бързо за изненадващи посетители. Уютната вечер на дивана също може да бъде чудесно допълнение, а списанията или вестниците също могат да се съхраняват особено креативно в поставка за вино, например.
ВХОДЪТ НА СЕЛСКАТА КЪЩА – СТЕНЕН РАФТ ЗА АКСЕСОАРИ И ЕЖЕДНЕВНИ ПРЕДМЕТИ
Във входната зона рафтът може да бъде направен привлекателен с декоративни елементи като растения или фигури, за да направите специално първо впечатление. В допълнение, ключовете за дома и портфейла също могат да се съхраняват на него и по този начин да получат постоянно място, където да са бързо под ръка.
Декоративна купа за ключове е класиката на стенния рафт във входната зона.
Там могат да се съхраняват и дрехи и аксесоари. Шалове, шапки или ръкавици могат да се съхраняват в чекмеджета или отворени отделения, а има и модели със закачалки, на които дрехите също могат да бъдат закачени да съхнат, когато се върнете в топлия дом след романтична снежна зимна разходка.
Стилът на селската къща в разнообразие от облекла.
Стенните рафтове могат да бъдат проектирани също толкова гъвкаво, колкото и самата многолика селска къща.Тук могат да се комбинират класически елегантни и носталгични винтидж елементи. Тук също могат да бъдат реализирани висококачествени антични гръко-римски стилове, за да се създаде усещането за шикозен хотел в провинциална къща, а селският лукс в скандинавския естествен минимализъм също може да бъде чудесно реализиран.
Нюансите са естетически подчертани в цялостния обзавеждане на къщата заедно с цветовете на стените и допълнени със специфичното предназначение и съдържание. В комбинация с добра бутилка вино, свежи, зелени билки или висококачествени масла, стенният рафт в провинциален стил има съвсем различен ефект, отколкото когато се използва в банята с продукти за хигиена и грижа.
Стенен рафт – полезен и многофункционален декоративен елемент
Рафтовете могат да се използват навсякъде в селската къща. Стилът е универсален и може да се реализира в много варианти и се вписва особено естествено в съществуващите дизайнерски ансамбли. В зависимост от мястото на използване, предназначението и какво се представя и съхранява върху и в него също варират. От съхранение на ястия и напитки за гости до поставки за подправки и място за поставяне на тоалетни принадлежности в банята за гости, стенният рафт в провинциален стил е практичен, многофункционален и естетичен.Затвори Количка
Затвори Списък с желани
Последно разгледани Затвори
Затвори

Затвори
Навигация
Категории