Единични дивани

Разтегателни

Ъглови

Комплекти

Кресло

Фотьоил

Табуретка

Как да изберем перфектния стол за четене

Ако има един образ, който повечето от нас събират, когато си мислят за някой, който е дълбоко унесен в една наистина добра книга, това е, че той е свит в красив, удобен фотьойл. И все пак, когато повечето от нас четат, в крайна сметка го правим прегърбен над маса, прегърбени в обществения транспорт или в леглото, облегнат на възглавница.

Изтинските почитатели на книгите през вековете са знаели, че най-добре заредената колекция от книги в света е нищо без перфектния стол за четене, от който да се наслаждавате. Но какво прави перфектното кресло за четене?

За всеки е различно; някои може да предпочетат да легнат на шезлонг или диван, други могат да предпочетат малко столче , на което да облегнат краката си, или стол с подлакътници и с висока облегалка, който ги обвива и скрива, докато те се губят в сюжета на своята книга. Каквито и да са вашите предпочитания, ключовите критерии са, че е удобно, поддържа ви в предпочитана позиция за четене и че изглежда точно в пространството, в което искате да го поставите. Преди всичко обаче почти всеки обича да вдига крака, когато те четат, така че някъде да поставите краката си е ключово.

С какъв стил стол за четене да съобразим помещението.

Както всяко обзавеждане, столът за четене трябва да се побере в стаята, в която е поставен, по отношение на избора на плат, цвета и стил. Кожено кресло с копчета работи много добре в класически хол или още повече в кабинет, особено такъв с много книги. По същия начин, по-модерните фотьойли са идеални за по-съвременен интериор.

Креслото за четене е изключително лична мебел и често тази, която става особено обичана от хората, които го използват редовно, така че може да бъде възможност да изберете нещо малко по-необичайно или жизнено, което допълва, но не съвпада точно останалите мебели.

Аксесоари за кресла
Една добра настройка за четене обаче е нещо повече от просто стол. Създаването на идеалното пространство за четене изисква страхотни аксесоари. Най-важното съображение вероятно е осветлението; в идеалния случай ще искате подова лампа с по-слабо осветление и не твърде високо от пода, това означава, че светлината ще бъде доста близо до страницата и можете да настроите комфортно ниво на светлина и да избегнете отблясъците.

Друг важен аксесоар за повечето хора е добрата подложка за крака. Четенето почти изисква да вдигнем краката си и, освен ако не си купите облегалка, най-добрият вариант е табуретката за крака, която съответства на стола.

Страхотен килим също е хубаво да имате, създавайки топлина и цвят и, ако се постави по правилния начин, създавайки отделна зона за вашето пространство за четене, леко се отдалечава от останалите мебели. И освен килим, вероятно ще искате и друго меко обзавеждане, за да ви е удобно и топло; възглавници, хвърляния или одеала са идеи за наистина добър стол за четене.

Подлакътниците на стола трябва да са удобни и регулируеми. Искате да можете да ги регулирате по височина и височина, така че ръцете да останат отпуснати. Искате да можете да седнете на стола и да можете да четете или да правите други неща, като например да се храните удобно.

Как да намерим перфектния стол за четене Висок гръб. За поддържане на главата и врата. … За предпочитане само на правилната височина и височина, така че ръцете ви да са отпуснати и да можете лесно да подпрете книга (или купичка пуканки) в ръцете си. Дълбока седалка….

Добавянето на правилния стол за четене може да преобрази едно пространство, предизвиквайки комфорт и спокойствие почти само по себе си. Това е не само чудесно място за четене на добра книга, но и приятно място за гледане на телевизия или игра с телефона или таблета. Преди всичко останало, столът за четене трябва да е удобен.

Когато пазарувате за стол, вземете предвид следните елементи на седалката: Усещане: Седалката трябва да се чувства мека за сядане, но в същото време трябва да предлага стабилна опора. … Ъгъл: Бедрата ви трябва да са перпендикулярни на пода, защото не можете да се чувствате комфортно, ако коленете ви сочат нагоре или надолу.

Креслото като място за зареждане с енергия!

Тази мека мебел с величествен външен вид е посветена на един човек, за да се възползва максимално от релаксиращия ефект. Независимо дали се използва за четене, гледане на телевизия или дори за плетене, в едно кресло можете по- добре да се посветите на любимите си дейности и да се насладите максимално на свободното си време. Креслата за релакс или ТВ креслата са удобно място за да се отпуснете след тежък работен ден. Можете да използвате табуретка, за да опънете краката си. Толкова е релаксиращо, че бихте могли да заспите само след няколко минути…..
Комбинирайте правилно креслото с всекидневната!
Класическото кресло в стил пачуърк или елегантно кресло от естествено кожа, това е креслото, което превръща всекидневната в уютна зона, особено ако е единственото кресло.Така с едно обикновено кресло можете да получите кът за четене или малка зона за релакс, където да дадете воля на нови идеи.Тапицираните кресла стоят по-добре в малки пространства, където не намираме достатъчно място за диван. Който предпочита абсолютната хармония, спазва цветовата схема на всекидневната и избира кресло от същата серия или от същия производител. Пространството може да стане още по-интересно, когато изберете съвсем различен модел – например кресло в ретро стил може да създаде приятен контраст с модерен диван. А онези, които мечтаят за цвят, но нямат смелост да го използват, могат да внесат различност с кресло на флорални мотиви. Декоративните аксесоари с шарки, като завеси, килими и декоративни възглавници съчетаващи двата цвята, ще създадат оптически мост между сивият диван ярко червеното кресло.
Купете перфектното кресло сега!
От кресла с кадифена визия, до елегантни коктейлни кресла, от класически люлеещи се кресла, до предпочитаните от младите хора кресла,в онлайн магазин MOTTI ще намерите много варианти за вашият дом. Купете удобно кресло и се насладете на релакс.

Препоръчани продукти


Затвори Количка
Затвори Списък с желани
Последно разгледани Затвори
Затвори

Затвори
Навигация
Категории