Трапезен стол

Метален стол

Бар стол

Дървен стол

Пластмасов стол

Тапициран стол

Сгъваем стол

48 резултата

 • Подреди по:
  ...
Филтри
Колекция
Цена

Заглавие: Как да изберете идеалното столче за вашия дом

Премиерите Мария Илиева и Аделина Попатова се съгласни – столчето е най-важният мебелен елемент във всяко домакинство. Но с изобилието от модели и стилове на пазара, как да изберете идеалното столче за вашата домашна обстановка? Днес ще ви представим няколко полезни съвета, които ще ви помогнат да направите правилния избор и да добавите функционалност и стил във вашето пространство.

Задачата

Първото нещо, което трябва да определите, е какво е различното предназначение на столчето. Ще го ползвате за хранене, почивка или работа? За всеки от тези случаи, има различни изисквания за столчето.

Ако търсите столче за дневната или трапезарията, важно е да бъде удобно и подходящо за гостите ви. Има ли специални нужди, като например високи гости или малки деца? Изберете столчета с подходяща височина, подплънки и гърбова опора.

За столчето за почивка, предпочитайте модели с меки подплънки и удобна облегалка. Важно е и да се помисли за пространството.

Ако столчето ще се ползва за работа, е хубаво да бъде функционално и ергономично. Подръка за ръката, възможност за регулиране на височината и облегалка са от съществено значение.

Стил и дизайн

След като сте определили задачата, е време да разгледате стиловете и дизайните на столчетата. Модерни, класически, винтидж или минималистични – изборът е голям. Важно е столчето да пасва към общия интериор на помещението и да отразява вашия личен стил.

Качество и материал

Не забравяйте да обръщате внимание на качеството и материала на столчето. Проверете дали е здраво, стабилно и издръжливо. Избягвайте следи от замърсяване, които ще нарушат общия вид на столчето в бъдеще.

Цена

Цената със сигурност е важна част от избора ви. Но помислете дали е по-добре да вложите повече пари в качествено и издръжливо столче, което ще ви служи дълго време или да рискувате с по-евтини модели, които скоро ще трябва да замените.

Проучете пазара и сравнете

Последният, но не по-малко важен съвет, е да проучите пазара и да сравните различните модели и предложения. Посетете различни магазини и онлайн платформи за мебели и се консултирайте с професионалисти в тази област.

В заключение, правилният избор на столче може да превърне вашето пространство в уютно и функционално място. Не търсете само красиво, но и практично столче, което да отговаря на вашите нужди и стилове. Последвайте нашите съвети и успехът в избора ви е гарантиран.

Тип стол за моя дом

Въведение

Добре дошли в нашия блог, където се гмуркаме в прекрасния свят на столовете! Независимо дали търсите перфектната седалка, на която да се отпуснете след дълъг ден, или имате нужда от нещо функционално и удобно за вашия офис, изборът на правилния стол може да направи всичко различно. С толкова много налични опции е важно да разберете различните видове столове и какво предлагат по отношение на комфорт, стил и функционалност.

В тази статия ще разгледаме различни видове столове и ще ви помогнем да определите кой е най-подходящ за вашите нужди. От офис столове, които осигуряват ергономична опора по време на дълги часове на работа, до столове за трапезария, които добавят елегантност към вашите ястия, ние ще ви покрием. Така че седнете удобно (игра на думи) и нека започнем с намирането на този идеален стол!

Видове столове

Когато става въпрос за избор на правилния стол за вашата къща, има различни фактори, които трябва да имате предвид. Важен фактор е височината на седалката. Някои столове имат регулируема височина, което ви позволява да намерите идеалното ниво на комфорт за вашето тяло. Друг фактор, който трябва да имате предвид, е ъгълът на накланяне. Столовете с различна степен на наклон могат да осигурят набор от възможности за релаксация, от изправено седене до пълно излежаване.

Облегалката и опората за главата са решаващи елементи при определяне на цялостния комфорт на един стол. Столовете с ергономичен дизайн осигуряват правилно подравняване и опора за гръбнака и врата. Подплънките също играят важна роля в осигуряването на омекотяване и подобряване на комфорта по време на дълги периоди на седене.

Подлакътниците могат да направят голяма разлика в това колко удобно и поддържано се чувствате, докато седите. Потърсете столове с регулируеми или подплатени подлакътници, които отговарят на естествената позиция на тялото ви за почивка.

Размерът на седалката и пространството за краката също трябва да се вземат предвид при избора на стол. Просторната седалка позволява свобода на движение, докато достатъчното пространство за краката осигурява оптимална циркулация.

Разбирането на различните налични видове столове ще ви помогне да вземете информирано решение въз основа на вашите специфични нужди и предпочитания. Независимо дали става въпрос за офис стол, стол за трапезария, работен стол, люлеещ се стол или стол за колене - всеки тип предлага уникални характеристики, предназначени да подобрят комфорта и подкрепата при различни дейности във вашия дом.

Височина на седалката

Когато става въпрос за избор на перфектния стол за вашия дом, един от важните фактори, които трябва да имате предвид, е височината на седалката. Защо това е важно? Е, помислете за това - ако столът е твърде нисък, в крайна сметка ще се почувствате сякаш седите на пода, а ако е твърде висок, краката ви няма да докосват удобно земята. Така че намирането на най-доброто място по отношение на височината на седалката е от решаващо значение за максималния комфорт.

Идеалната височина на седалката може да варира в зависимост от индивидуалните предпочитания и нужди. Някои хора предпочитат по-висока височина на седалката за по-добра опора, докато други може да предпочетат по-ниска височина на седалката за по-спокойна поза. Всичко е свързано с намирането на това, което работи най-добре за вас и вашето тяло.

За да определите правилната височина на седалката, помислете за измерване от пода до малко под капачката на коляното, когато сте седнали с краката си плоски на земята. Това измерване ще ви даде представа колко високо или ниско трябва да търсите, когато пазарувате столове.

Не забравяйте, че удобното сядане започва с правилната височина на седалката!

Ъгъл на наклон

Когато става въпрос за избор на перфектния стол за вашия дом, важен фактор, който трябва да имате предвид, е ъгълът на накланяне. Тази функция определя колко назад можете да се облегнете и да се отпуснете в стола си. Ъгълът на накланяне може значително да повлияе на вашия комфорт и релаксация.

Столът с по-голям ъгъл на накланяне ви позволява напълно да се изтегнете и да се отпуснете след дълъг ден. Осигурява оптимална опора за гърба ви и помага за облекчаване на всяко напрежение или стрес. От друга страна, по-малка облегалка може да е по-подходяща, ако предпочитате да седите изправени или се нуждаете от допълнителна стабилност.

Намирането на правилния баланс между удобство и функционалност е ключово при избора на стол с идеалния ъгъл на накланяне. Всичко зависи от личните предпочитания и това, което ви се струва най-удобно. Така че отделете малко време, за да изпробвате различни столове с различна степен на наклон, за да намерите идеалното решение за вашите нужди за релаксация!

Опора за гърба и главата

Изборът на правилния тип стол за вашата къща включва обмисляне на различни аспекти, включително опора за гърба и главата. Това е важен фактор за осигуряване на комфорт и предотвратяване на дискомфорт или напрежение на врата или гръбнака.

Когато става въпрос за опора за гърба и главата, търсете столове с ергономичен дизайн. Тези столове са специално проектирани да осигурят адекватна опора на гърба ви и да поддържат гръбнака ви правилно подравнен. Те често имат извита облегалка, която се приспособява към естествената форма на гръбнака ви, намалявайки точките на натиск.

Освен това някои столове се доставят с вградени облегалки за глава или регулируеми облегалки за глава, които могат да бъдат позиционирани според вашите предпочитания. Тези функции помагат за осигуряване на подходяща опора не само за гърба, но и за врата и главата.

Не забравяйте, че инвестирането в стол с добра опора за гърба и главата е от съществено значение за поддържане на правилна стойка и предотвратяване на потенциални здравословни проблеми, свързани със седене за дълги периоди от време.

Подложка

Когато става въпрос за избор на правилния стол за вашата къща, важен фактор, който трябва да имате предвид, е подложката. Количеството подплата в стола може значително да повлияе на нивото на комфорт и поддръжка.

Столовете с достатъчно подплата осигуряват омекотена повърхност, която помага за равномерното разпределяне на теглото ви, намалявайки точките на натиск върху тялото ви. Това е особено полезно, ако планирате да седите дълго време или ако имате проблеми с гърба или ставите.

В допълнение към комфорта, подплънките добавят нотка лукс и елегантност към всеки стол. Независимо дали става дума за плюшени възглавници на фотьойл или мека тапицерия на стол за трапезария, правилното количество подплата може да повиши цялостната естетическа привлекателност на вашите мебели. Така че, когато избирате стол за вашия дом, не забравяйте да вземете предвид качеството и дебелината на подплатата му!

Подлакътници

Подлакътниците играят решаваща роля при определяне на нивото на комфорт на един стол. Те осигуряват опора и помагат за намаляване на напрежението върху ръцете и раменете, особено по време на дълги периоди на седене.

Помислете за височината и ширината на подлакътниците. В идеалния случай те трябва да бъдат разположени на удобна височина, която позволява на ръцете ви да почиват естествено, без да се прегърбват или да се протягат твърде високо. Ширината също трябва да е достатъчно широка, за да побере различни размери на тялото, като същевременно осигурява достатъчно пространство за почивка на лактите.

Търсете столове с регулируеми подлакътници. Тази функция ви позволява да персонализирате позицията според вашите предпочитания и тип тяло. Регулируемите подлакътници могат да подобрят ергономичността, като осигурят правилно подравняване между височината на вашето бюро или маса и подлакътниците на стола.

Обърнете внимание на подложките на подлакътниците. Добре подплатената повърхност може да добави допълнителен слой комфорт и да предотврати дискомфорт, причинен от точки на натиск или твърди повърхности.

Не забравяйте, че когато избирате стол, не пренебрегвайте тези важни подробности за подлакътниците, тъй като те допринасят значително за цялостния комфорт при седене!

Размер на седалката и място за краката

Когато става въпрос за избор на перфектния стол за вашия дом, един важен фактор, който трябва да имате предвид, е размерът на седалката и пространството за краката. В края на краищата искате стол, който не само се вписва добре във вашето пространство, но и осигурява удобно сядане за всички.

Размерът на седалката играе решаваща роля за осигуряване на комфорт. Столът с просторна седалка ви позволява да седите, без да се чувствате тесни или ограничени. Можете да избирате между столове с по-широки седалки за допълнително пространство или по-тесни седалки, ако пространството е ограничено.

Разглеждането на пространството за краката е от съществено значение, тъй като определя колко удобно можете да изпънете краката си, докато седите. Столовете с достатъчно пространство за краката осигуряват повече свобода на движение и предотвратяват дискомфорт, причинен от свити крака.

Имайте предвид, че регулируемите столове предлагат гъвкавост както по отношение на размера на седалката, така и на пространството за краката. Потърсете столове с регулируеми функции като регулиране на височината и опции за накланяне, за да персонализирате изживяването си при сядане.

Не забравяйте, че намирането на стол, който предлага идеална комбинация от размер на седалката и място за краката, ще осигури максимален комфорт за всеки, който седне на него! Така че отделете време за измерване и обмисляне на тези фактори, преди да вземете окончателното си решение

Офис стол

Офисният стол не е обикновен стол. Това е жизненоважна мебел, която може значително да повлияе на вашата производителност и комфорт по време на работа. Когато избирате офис стол, трябва да имате предвид няколко фактора.

Височината на седалката трябва да се регулира, за да можете да намерите идеалната позиция за вашето бюро. Това ще ви помогне да предотвратите натоварването на врата и раменете. Потърсете стол с функция за ъгъл на накланяне. Възможността да се облегнете леко назад по време на почивките може да осигури така необходимото облекчение за мускулите на гърба ви.

Освен това се уверете, че офис столът осигурява адекватна опора за долната част на гърба и главата ви. Потърсете столове с регулируема лумбална опора и облегалки за глава, за да избегнете дискомфорт или потенциални дългосрочни здравословни проблеми.

Не забравяйте, че подложката е от решаващо значение! Добре подплатената възглавница на седалката ще осигури оптимален комфорт през целия ви работен ден. И не забравяйте за подлакътниците – те трябва да са на удобна височина, за да предотвратят напрежението в раменете.

Проверете размера на седалката и пространството за краката. Имате нужда от достатъчно пространство, за да седнете удобно, без да се чувствате стиснати или ограничени в движението.

Изборът на правилния тип офис стол е от съществено значение за поддържане на добра стойка, предотвратяване на умората и повишаване на производителността във вашето работно пространство!

IV. Стол за трапезария

Трапезарията е място, където се събираме със семейството и приятелите си, за да се насладим на вкусни ястия и да създадем трайни спомени. И какъв по-добър начин да подобрите това изживяване от перфектния стол за трапезария?

Помислете за височината на седалката на стола. Важно е да изберете стол, който ви позволява удобно да достигнете масата си, без да се чувствате твърде ниско или твърде високо. Това ще осигури оптимален комфорт по време на хранене.

Помислете за опората за гърба и главата, осигурена от стола. Потърсете столове, които имат леко наклонен ъгъл, тъй като това насърчава добрата стойка, докато се наслаждавате на храната си. Адекватната опора за гърба и главата може да предотврати дискомфорт или напрежение по време на дълги разговори за вечеря.

Обърнете внимание на подплатата на седалката на стола за трапезария. Изберете столове, които предлагат достатъчно омекотяване, за да ви е удобно по време на хранене. В края на краищата, никой не иска дупето му да изтръпне по средата на вечерята!

Намирането на правилния стол за трапезария може значително да подобри цялостното ви изживяване при хранене, като ви осигури комфорт и стил. Така че не бързайте да проучвате различни опции, докато намерите стол, който идеално отговаря на вашите нужди и допълва пространството ви за хранене!

Работен стол

When it comes to finding the perfect chair for your workspace, a work chair should be at the top of your list. This type of chair is specifically designed to provide comfort and support during long hours of sitting and working.

A good work chair should have adjustable features such as seat height and reclining angle. This allows you to customize the chair's position according to your preference and ensure proper posture throughout the day.

Back and head support are crucial in a work chair. Look for chairs that offer lumbar support or have built-in headrests to keep your spine aligned and prevent any strain or discomfort.

Padding is essential for added comfort during those extended periods of sitting. Opt for chairs with ample cushioning on both the seat and backrest areas.

Investing in a high-quality work chair is vital for maintaining productivity and overall well-being while working from home or in an office setting. Choose one that meets all your requirements regarding adjustability, support, comfort, and durability – because you deserve nothing less than optimal seating!

Rocking Chair

Are you looking for a chair that combines comfort and relaxation? Look no further than the classic rocking chair! This timeless piece of furniture is perfect for those moments when you want to unwind and let your worries melt away. With its gentle rocking motion, it's like being cradled in the arms of tranquility.

One of the great things about a rocking chair is its versatility. Whether you're reading a book, soothing a fussy baby, or simply enjoying some quiet time, this chair has got you covered. And don't worry about sacrificing style for comfort - rocking chairs come in various designs and materials to suit any aesthetic.

But it's not just about looks and relaxation; using a rocking chair also offers health benefits. The rhythmic motion can help improve circulation and reduce stress levels. So why not add a touch of nostalgia to your home with a beautiful rocking chair? It's an investment in both comfort and well-being that will never go out of style!

Kneeling Chair

Kneeling chairs might not be as common as other types of chairs, but they offer a unique seating experience that can be beneficial for certain individuals. These chairs are designed to promote better posture and reduce strain on the back and neck.

One of the key features of a kneeling chair is its forward-sloping seat, which encourages an open hip angle and promotes proper spinal alignment. This position redistributes weight to the shins and knees, relieving pressure on the lower back.

Another advantage of kneeling chairs is their ability to engage core muscles while sitting. By placing the body in a more active position, these chairs help strengthen abdominal and back muscles over time.

While kneeling chairs may take some getting used to, many people find them comfortable once they adjust to the new sitting position. They can be particularly useful for those who spend long hours at a desk or suffer from chronic back pain. If you're looking for a chair that promotes good posture and offers some relief from discomfort, consider giving a kneeling chair a try!

VIII. Conclusion

In this article, we have explored the different types of chairs that can be suitable for various areas in your house. From office chairs to dining room chairs, work chairs to rocking chairs, and even kneeling chairs, there is a wide range of options available to cater to your specific needs and preferences.

When choosing a chair for your home, it's important to consider factors such as seat height, reclining angle, back and head support, padding, armrests, seat size and legroom. Each of these elements contributes to the overall comfort and functionality of the chair.

For those who spend long hours at their desk or workstation, an ergonomic office chair with adjustable features can provide optimal support for posture and reduce strain on the body. In the dining room, comfortable yet stylish dining room chairs are essential for creating an inviting space where you can gather with family and friends.

If you're someone who enjoys working on creative projects or hobbies that require flexibility in movement or sitting positions, a versatile work chair may be ideal. And let's not forget about relaxation - a rocking chair offers soothing motion while providing lumbar support.

If you want an unconventional seating option that promotes better posture by aligning your spine naturally while reducing pressure on the lower back area- consider trying out a kneeling chair!

Не забравяйте, че когато избирате какъвто и да е тип мебели за вашия дом - включително столове - е от решаващо значение да дадете приоритет както на стила, така и на функцията. Вземете предвид цялостната естетика на вашето пространство, както и доколко всеки стол отговаря на предназначението си.

Така че, независимо дали търсите комфорт по време на дългите работни часове или добавяте стил към вашата трапезария, или просто търсите релаксация след изморителен ден – изберете разумно! Намерете перфектния стол, който съчетава стил с максимален комфорт, така че да можете да седнете (игра на думи!) и да се насладите на всеки момент, прекаран в него. Приятно ловуване!

Столчета

Столове

Столът е мебел, предназначена за сядане на един човек. Обикновено има четири крака и седалка с облегалка. Столовете могат да бъдат направени от различни материали като дърво, метал или пластмаса и могат да имат различни дизайни и стилове. Те обикновено се използват в домове, офиси и други места за сядане по време на хранене, работа или почивка.
Има много видове столове, всеки със специфични характеристики и предназначения. Ето няколко примера:
 1. Директен стол: Това е най-основният тип стол с права облегалка и плоска седалка. Често се използва в трапезарии и кухни.
 2. Стол с облегалка: Този стол има извита облегалка, която осигурява повече опора за гърба. Често се среща в офиси и домашни офиси.
 3. Ергономичен стол: Проектиран да поддържа тялото в естествена позиция, този стол има регулируема височина, наклон на облегалката и подвижна седалка. Често се използва в офиси.
 4. Бар стол: Висок стол без облегалка, проектиран за поставяне на барове или плотове за хранене. Често има табуретка за краката.
 5. Стол с люлеещ се стол: Люлеещият се стол има S-образна рамка, която му позволява да се люлее напред-назад. Често се свързва с традиционен дизайн и комфорт.
 6. Стол с колела: Стол с колела в основата, който улеснява движението из стаята. Често се използва в болници, старчески домове и офиси.
 7. Стол сгъваем стол: Лесен за съхранение и транспортиране, когато не се използва, този стол може лесно да бъде разгънат, когато е необходим. Често се използва на открито или на събития.
 8. Стол с висока облегалка: Този стол има висока облегалка, която покрива голяма част от гърба, осигурявайки допълнителна опора и уединение. Често се намира в библиотеки и читални.
 9. Стол с ракла: Стол с вградено място за съхранение под седалката. Често се използва в спални или всекидневни.
 10. Стол с решетъчна облегалка: Стол с решетъчна облегалка, изработена от материал като метал или ратан. Често се свързва с външен вид на открито и може да се използва на веранди или в градини.
Това са само няколко примера за видовете столове. Има много други видове, включително офис столове, столове за четене, столове за хранене и др., всеки със своите уникални характеристики и предназначения.

Стол като задължителен елемент за практична трапезария

Домашната трапезария е място, където удобните и издръжливи столове не могат да бъдат пропуснати. В трапезарията храната се яде със семейството и приятелите всеки ден. Ето защо изборът на висококачествен трапезен стол е основата, благодарение на която ще се погрижите за вашето здраве и ежедневно благополучие. В нашия магазин ще намерите мебели, предназначени за най-взискателните клиенти, които се вписват във всяка аранжировка и допълнително устойчиви на замърсяване и лесни за поддръжка, тоест какви трябва да бъдат столовете за хранене.

Кои столове да изберете за работа на бюро?

Офисната работа на компютър може да бъде тежко бреме за тялото. Многото часове, прекарани в седнало положение всеки ден, могат да имат огромно влияние върху здравето на служителите и тяхната производителност. Столът за бюро трябва преди всичко да е удобен и да пасва на потребителя, което ще ви позволи да поддържате правилната позиция по време на работа. Въртящ се стол работи добре и в ежедневната работа в офиса. Благодарение на него можете да спестите ценно време по време на работа, когато използвате не само компютър, но и допълнително оборудване. Можете да промените позицията си за миг, което ще увеличи ефективността ви. Мебел с въртяща се функция е ергономичен и практичен стол.
Много модели офис столове, налични в нашето богато предложение, имат регулируеми елементи, включително ъгъл на облегалката, височина на седалката и подлакътници, благодарение на които параметрите им могат да се задават още по-прецизно. Това ще улесни подготовката на ергономичен офис и ще повлияе положително на здравето и благосъстоянието на потребителите. Не забравяйте, че при избора на столове за бюро за вашите деца трябва да се спазват същите критерии. Избрани офис столове от нашия каталог също ще работят добре в тези интериори.

Кои седалки да изберете за вашия домашен хол?

Холните столове могат да бъдат тапицирани или дървени, в зависимост от нуждите на потребителите и стила на подреждане на даден интериор. В тази категория ще намерите практични и естетични мебели и от двата варианта. Те са идеални за трапезария или в компанията на маса в хола.

Тапициран или дървен стол – кой да изберете?

Клиентите могат да избират от разнообразие от мебели, съобразени с техните нужди. Един от вариантите са тапицирани столове. При производството им се използват внимателно подбрани суровини и дамаски за тапицерия. На първо място се покрива седалката, а много често – и облегалката. Меката мебел е удобна за използване и работи добре дори при интензивна употреба. Предлагат се в различни варианти и цветове, така че се вписват в много интериори. Модерните модели на плат изглеждат страхотно в модерния интериор. Дамаските за тапицерия също са лесни за грижа, което прави тапицирания стол много практичен. Дървените столове остават алтернатива. Такава класика никога няма да излезе от мода, така че е покупка от години. Не забравяйте, че

Столът е практична градинска мебел

Столовете също са много практични мебели за използване на открито. Те са идеални за градини, тераси и балкони. Градинските столове са изработени от внимателно подбрани суровини, които след това са допълнително защитени от вредното въздействие на атмосферните условия. В градините най-често се използват столове от дърво, метал или пластмаса. Изборът им е индивидуален въпрос. В нашия магазин ще намерите богат асортимент, така че всеки ще намери подходящите мебели за себе си.

Кои столове да изберем за балкон в жилищен блок?

Балконът в блока също е пространство, където столовете могат да се използват успешно. Поради своята специфика има ограничени възможности за подреждане. Сгъваем стол ще работи добре на малки балкони в блок. Тези мебели могат да се разгъват, когато искате да ги използвате, и да се сгъват, когато не се използват. По този начин ще се погрижите за свободното пространство, което може да струва златото на балкона. Балконски стол ви позволява да четете свободно книга, да се наслаждавате на слънчевите лъчи или просто да се отпуснете.

-Един от най-често срещаните видове столове в дома е фотьойлът . Те са наистина многофункционални – и удобни – защото имат подлакътници. Това могат да бъдат ежедневни или официални столове за настаняване в хола, но могат да бъдат и столове за бюро и столове за хранене.

– Както подсказва името, офис столовете се използват за работа или офис, но това не означава, че офисите е са единствените места, които може да се използват. Предвид честото приложение  на компютрите, почти всеки, който има компютър в дома си, има офис или компютърен стол, седнал пред него.


Никой друг тип стол, често срещан в дома, не е подходящ за работа с компютър . Ако някога сте опитвали да седите в кухненски стол с права облегалка или да легнете и да използвате компютъра си, знаете колко неудобно може да бъде.

Седнете в легнало положение в някой фотьойл  и използвайте компютъра си повече от няколко часа и ще започнете да изпитвате болки в гърба . Офисният стол е единственият, който най удачният вариант и за щастие има голям брой видове столове, от които да избирате.

Достъпен. Удобен. Лесна за използване.

Това са само няколко качества, които може да търсите в преносим сгъваем стол . Независимо дали ще използвате или игра или на  открито за някакво семейно забавление, се нуждаете от правилното оборудване. Сгъваемият стол е чудесен избор при нужда от стол за допълнение при всякакви нужди

– тип стол с две извити ленти (известни още като рокери), прикрепени към долната част на краката, свързващи краката от всяка страна един с друг.

Има причина, че люлеещите се столове съществуват от стотици години – люлеенето може да бъде релаксиращ спасител в края на дългия ден, когато се опитвате да приспивате бебето си .

– Табуретките са мебел, който се състои от една седалка за един човек и основа от един или няколко крака. Традиционно табуретките се разграничаваха от столовете по липсата на облегалка. Простотата на концепцията за табуретките я направи полезна за различни функции, които включват места за сядане на деца , гъвкави места за сядане на открито и места за ресторанти и бар .

Модерните шезлонги придават мигновена изтънченост и въздействие на всяко пространство. Представете тъмен кожен кожен салон от средата на века в ъгъла на хола си или мек кремав шезлонг в детската стая на вашето бебе. Докато по-големите парчета като дивани изискват малко ангажираност, лесно е да добавите шезлонг към всяка стая за бърз поп цвят и текстура. Когато сте готови да прекарате право върху стола на мечтите си, разгледайте нашите съвременни опции за шезлонг.

– Трапезарните столове наистина могат да направят или разрушат страхотна трапезария. Стил, комфорт и функционалност са важна част при избора на подходящите столове за трапезария за вашето пространство. На пазара има много различни стилове трапезарни столове, които да отговарят на множество видове интериорен декор. Трапезарните столове могат да ви помогнат да зададете тон и да утвърдите цялостния стил на трапезарията. Когато търсите нов комплект столове за хранене, първо и основно внимание е стилът.

Има четири основни избора: дърво; ратан; метал; и изкуствени материали. Ако имате навес или оранжерия, няма нужда да се притеснявате дали вашите мебели ще се намокрят или повредят. Ако не, ще трябва да изберете градински мебели, които да издържат на елементите.

Бар столове са вид висок стол, често с опори за краката, за да поддържат краката. Височината и течността на бар столове ги правят изключително удобни за използване в заведения и барове.

Понастоящем се предлагат различни видове бар столове, които имат разнообразие в конструкцията, материала и модела. Бар табуретки често са изработени от метал или дърво. Предлагат се със или без облегалки, подлакътници, тапицерия или подплънки на повърхността на седалката. Бар столове могат да варират от основни дървени дизайни до сложни такива с регулируема височина.

Обяснени 37 вида столове за вашия дом (изд. 2022 г.)

 

Аз съм голям фен на столовете. Въпреки че обичам удобен диван, особено разтегателен диван, първият ми избор за сядане във всяка стая е голям, дълбок стол, в който потъвам, дълбок и удобен.

Въпреки това, както при повечето други опции за обзавеждане , всички имаме свои собствени предпочитания за столове. Тези различни предпочитания са довели през десетилетията до много видове столове, всички различни по дизайн, а в някои случаи и по функция.

За да получите солидна представа за всичките ви опции за столове , решихме да съставим това масивно ръководство за закупуване на столове, което описва много различни стилове столове, които можете да закупите за вашия дом.

Свързани:  Части от стол | Отзиви за кресло Bassett | Видове акцентни столове | Накланящи се кресла | Видове столове за бюро | Алтернативи на стол | Стилове на облегалката на стола | Видове столове за трапезария

Съдържание Покажи 

 1. Столове около дома

Вашият дом трябва да бъде място, където можете да се отпуснете, да се отпуснете и да се насладите на живота. Ето защо е от съществено значение да имате удобни столове в цялата къща, на които можете да седнете. Без значение коя стая пазарувате, имате на разположение много възможности за видове столове.

А. Видове холни столове

От всички стаи в дома най-важно е в хола да има удобни, стилни столове. Всекидневната е мястото, където се събира семейството, където се наслаждавате на компания и гледате любимото си шоу. Уверете се, че избраните от вас столове за всекидневна отговарят на тези задачи.

Не сте ограничени само до използването на уютни дивани във вашето жилищно пространство. Можете да избирате от всички видове места за сядане, като фотьойли, кресла, тахти, кръгли столове, двойни седалки и клубни столове. Какъвто и да е вашият стил , вие имате много различни възможности за сядане във вашата всекидневна.

 1. Фотьойл

 

 

Евън Дейвис веднъж каза: „Функцията на стола не е просто да осигури място за сядане; това е да осигури среда за себеизразяване. Фотьойлът е един от най-добрите и лесни начини да изразите личния си стил във вашата всекидневна, точно както предложи Дейвис.

Фотьойлите могат да бъдат прекрасни акцентни столове, които могат да осигурят изход за изразяване на креативността, като същевременно предоставят допълнителни и удобни места за сядане. Фотьойлите побират само един човек наведнъж, за разлика от техните братовчеди диван и любовна седалка. Предлагат се във всякакви стилове – от съвременни до традиционни и всеки стил между тях.

Когато дойде време да си купите кресло, похарчете поне 200 долара. Много от тези видове столове започват от тази цена и често се повишават оттам. Някои кресла дори струват над 1000 долара.

 1. Реклайнер

 

Източник: Hayneedle

Столът се усеща като модерна иновация и в някои отношения е такъв. Някои историци обаче смятат, че Наполеон Бонапарт е притежавал първата версия на този тип релаксиращ стол. За щастие дизайнерите са направили големи крачки в дизайна на креслото от времето на Наполеон.

Реклайнерите са въплъщение на комфорта в дома. Тези видове столове могат да се предлагат с кожена или платнена тапицерия, с ръчни или електронни механизми и много различни стилове. Можете също така да намерите тези столове във всякакви цветове, дори шарки, като камуфлаж.

Някои шезлонги са перфектен вариант за хора, които се затрудняват да станат от столовете от време на време. Тези помощни повдигащи кресла улесняват хората с определени увреждания да бъдат по-независими в домовете си.

 • Вижте тези големи шезлонги
 • Вижте тези кресла за сядане в театъра
 • Разгледайте още столове с реклайнер тук.
 1. Съвременен кръгъл стол

 

 

Чувствате се затворени от традиционния избор на стол? Ако е така, съвременният кръгъл стол може да бъде идеалният тип стол за вас. Тези извънгабаритни седалки често имат ширина около 58 инча и дълбочина на възглавницата около 30 инча. Тези размери създават идеално сгушено или релаксиращо кресло, идеално за свиване с хубава книга и одеяло!

Формата на тези столове също ги прави страхотни акценти. Кръглите столове се предлагат с всякакви платнени покрития, но най-често използват велур или кожена тапицерия. Повечето съвременни кръгли столове също се предлагат в неутрални цветове, въпреки че някои добавят малко по-ярки нюанси и нюанси. Един от по-скъпите видове столове, тези седалки ще ви струват около $350 до $700.

 1. Любима седалка

 

 

Много столове са проектирани да побират само един човек наведнъж. Любовните седалки обаче компенсират фактора за гушкане, като оставят достатъчно място за двама души да седнат заедно. Някои двойни седалки са достатъчно големи, за да могат двама души да седят заедно, без да се докосват, но много от тях са проектирани да улесняват близостта.

Подобно на много други видове столове за всекидневна, двойните седалки се предлагат във всички стилове . Независимо дали желаете модерен външен вид или нещо по-класическо, можете да намерите любовна седалка, която да пасне на вашата всекидневна. По същия начин тези столове се предлагат в широка гама от цветове и са тапицирани с всякакви видове тъкани. Можете да намерите страхотна любовна седалка за около $225 до $600, в зависимост от променливи като търговец на дребно, стил и размер.

 1. Акцентни столове

Столът Accent е общ термин за различни столове за всекидневна, включително клубен стол, стол с крило, английски стол с навита ръка, стол Bergère, стол с бъчва и стол Lawson. Ние изброяваме всички тях независимо по-долу. За информация, не забравяйте също да разгледате нашето илюстрирано ръководство за стилове на дивани и столове тук .

 

 

По-долу изброяваме различните видове акцентни столове, които можете да закупите.

а. Клубен стол

 

 

Американският певец Tiny Tim веднъж каза: „Ако клубът беше празен, пеех на столовете.“ Този забавен цитат може да ви помогне да си представите какво прави един клубен стол уникален. Клубният стол е вид кресло, което обикновено е тапицирано с кожа, но също така е много повече от това.

Клубният стол създава атмосфера на комфорт и релаксация в пространството, сякаш на хората в него се изпълняват серенади. Този тип стол е изобретен за първи път във Франция, където се нарича „fauteuil confortable“ или удобен стол. Оригиналното име показва как клубният стол ви обгръща в комфорт и има по-заоблени ръбове от другите видове столове.

Клубните столове се характеризират с дълбоки седалки, кожена тапицерия на стола, ниска облегалка и обща просторност.

Тези столове могат да добавят определено je ne sais quoi към хола и обикновено на разумна цена. Можете да вземете основен за около $100 или да похарчите до около $500 за първокласен клубен стол.

 1. Стол Wingback

 

Един тип акцентен стол , който може да добави усет и мода към вашето пространство, е стол с облегалка или стол с крило . Този вид холен стол се характеризира с високите страни, които заобикалят седящия, или „крилата“ на стола. Столовете Wingback са отлични възможности за четене, почивка и посещение и обикновено са с класически и вечен дизайн, който може да издържи на всякакви промени в домашния декор.

Елементът на дизайна на стола с крила облегалка са предните странични панели, простиращи се от облегалката на стола . Друга обща характеристика е облегалката на стола за хранене.

Можете да намерите столове с гръб , които да паснат на всеки стил на домашен декор. Независимо дали сте фен на съвременния, традиционен, еклектичен или някакъв друг стил, можете да намерите стол с облегалка, който ще пасне на вашето пространство. Подобно на други акцентни столове, можете да очаквате да платите между $150 и $300 за красив стол с крило.

срещу. Стол Bergere

 

 

За феновете на традиционния френски стил едва ли има по-добър акцент от стола bergère. Този тип стол ви позволява да внесете нотка на разкош в дома си, за да се почувствате като кралска особа. Роялти, подобно на френския крал Луи XV и семейството му, превърнаха стола bergere в опора на френския домашен декор.

Столовете Bergère се характеризират с елементи като дълбока, широка седалка с (понякога) свободна възглавница за седалка и открито дърво. Изложената дървесина на стол bergère обикновено се намира на облегалките на стола между тапицираните подлакътници и облегалката на стола, краката на стола и външните ръбове на облегалката на стола.

Столът bergère е сложно произведение на изкуството, което служи и за сядане. Като такъв можете да очаквате да платите малко повече за стол bergere, отколкото бихте могли за други видове столове. В долния край можете да намерите нов стол bergere, който струва около $500. Тези видове столове обаче могат да струват до $1300, а понякога дори повече. В края на краищата струва доста пари да живееш като кралска особа!

д. Лоусън стол

 

 

Столът Lawson е стил на стол, който се намира някъде между традиционния дизайн на стол и модерния дизайн от средата на века. Този тип стол, с неговите подлакътници на идеалната височина за повечето възрастни, за да могат да опират лактите си, се превръща в перфектен стол за четене.

Стилът на стола Lawson се характеризира с правите линии, използвани в неговия дизайн със заоблени или квадратни рамена, които са по-ниски от облегалката на стола, и неговата твърда подплата. Столовете Lawson са идеално допълнение към библиотека или кът за четене във всекидневната.

д. Барелен стол

 

Източник: Hayneedle

Друг вариант на стол за всекидневна е столът-бъчва. Столът с бъчви прилича на горната част на част от името си, варел, и има доказателства, че ранните столове с бъчви всъщност са били направени с помощта на истински бъчви. Тези столове могат да се усещат почти като прегръдка отзад поради тяхната форма.

Дизайнът на бъчвообразния стол се характеризира със своята солидна, заоблена облегалка, големи размери и факта, че най-често е проектиран като едно цяло с ръце. Столовете тип бъчва често изглеждат по-мъжествени като цяло, но заоблената им форма също внушава женственост, което прави дизайна на този стол невероятно гъвкав.

 1. Английски ролков стол

 

 

С много традиционен дизайн, английският ролков стол просто излъчва уют с меката си, дълбока подплата и заоблени ръбове. Това е невероятно удобен вариант за фотьойл, дължащ се най-вече на омекотяването и наклонената облегалка на този тип стол.

Английските ролкови столове имат няколко ключови дизайна, които ги отличават от другите видове столове. Те включват техните ниски, заоблени ръце и дълбока седалка с меко омекотяване, както и ъгловата облегалка на стола.

ж. Чехъл стол

 

Столът чехли е акцентиращ стол без ръце със седалка, която е ниска до земята. Този стол без ръце, с облегалката на стола за хранене, стана популярен през Викторианската епоха. По това време столовете с чехли получиха името си, тъй като тези столове бяха използвани, за да улеснят дамите от висшата класа да седнат и да обуят обувките или чехлите си.

Столът чехли е уникален от другите столове за всекидневна, изброени тук, защото е стол без ръце с облегалка за висок стол и ниска седалка. Много столове с чехли наистина прегръщат своята идентичност като „стол с акцент“, предлагайки се в множество цветове, шарки и стилове, от неутрални до необичайни . Тъй като столът с чехли е стол без подлакътници, той може да бъде прекрасен избор за тези с малко жилищно пространство, защото липсата на подлакътници означава, че тези столове обикновено заемат по-малко място от столовете с подлакътници.

ч. Османски / Шезлонги

Източник: Hayneedle

Седнете, отпуснете се и повдигнете краката си с удобна табуретка . Както можете да очаквате, произходът на този тип мебели датира от Османската империя през 1700 г. Оттогава тези табуретки за крака се превърнаха в многофункционални, рентабилни опори в дневните по целия свят.

Много тахти служат не само като място за почивка на уморени крака, но и като допълнително място за съхранение и масичка за кафе . Понякога горната част на табуретката може да се отлепи, за да разкрие, че другата страна е дървена или пластмасова – идеална за използване като масичка за кафе. Табуретката може също да бъде издълбана в средата за съхранение на одеяла, възглавници и други предмети.

Най-доброто от всичко е, че табуретка може да служи като допълнително място за сядане, когато гостите са на гости и местата за сядане са ограничени. Тъй като цените на тахтите варират от $20 до над $100, това прави табуретката един от най-добрите начини да добавите място за сядане към дома си.

Вижте нашата огромна колекция от акцентни столове с подходяща османка тук .

аз Честърфийлд стол

 

Повечето хора си мислят „диван“, когато се появи стил Честърфийлд, но съществуват и столове в стил Честърфийлд. Столовете Chesterfield изглеждат точно като дивана, с който споделят име, с изключение на това, че са по-малки и побират само един човек наведнъж. Ключовият елемент в дизайна на Честърфийлд е неговата тъфтинг тапицерия. Всъщност тъфираната тапицерия на стол Chesterfield е неговият определящ елемент. Това се дължи на факта, че има стилове Честърфийлд, които попадат в други стилове, като например стол с облегалка – в който случай столът ще се счита за стол с облегалка с тапицерия.

Б. Трапезни столове

Източник: Hayneedle

Въпреки че разглеждаме основните стилове на трапезни столове тук, ако искате да разберете по-добре повече видове трапезни столове, вижте нашата подробна статия, описваща многото различни видове столове за трапезария .

Трапезарията в дома може да бъде чудесно място за свързване на семейството . Докато се храните заедно, трябва да седите удобно, за да можете да се съсредоточите върху хората около вас. Ето защо е важно да намерите идеалните столове за трапезария, както като стил, така и като удобство.

Независимо дали имате нужда от места за сядане за кухненски остров, места за събиране на гостите около масата в трапезарията или и двете, има много възможности за вас. Тези трапезни столове се предлагат във всякакви стилове, така че разгледайте и вижте какво може да е подходящо за вас и вашите нужди.

 1. Бар стол

Източник: Hayneedle

Има много видове бар столове, от които да избирате . Ако имате маса с висок плот или остров с надвес, най-вероятно имате нужда от бар столове, които да се поберат в това пространство. Бар столовете могат да бъдат с много различни височини, така че е изключително важно да измерите масата или плота си, преди да купите бар столове.

Някои бар столове имат регулируема височина, докато други остават на една височина. Някои се въртят, а други не. Някои бар столове са истински столове без гръб, а други имат различна височина на облегалката, от ниска и минимална до висока и поддържаща. Важно е да обмислите всички тези опции, преди да вземете решение.

Онлайн можете да намерите бар столове, които струват някъде от около $50 до $100. Независимо дали предпочитате бар столове, които са ултрамодерни или с чар на селска къща, на пазара има перфектен бар стол за вас.

 1. Стол Wishbone

 

 

За поглед от средата на века на вашата маса за трапезария, можете да изберете столове в стила на желаната кост. Столовете тип Wishbone често се правят от дърво, с омекотена или плетена седалка. Тяхната определяща характеристика е опората в средата на гърба, която се разделя като форма на жълт кост.

Тези стилове столове също се извиват около гърба, за да добавят допълнителна опора за седналия човек. Столовете Wishbones обикновено се предлагат в неутрални цветове, но можете да ги намерите и в ярки цветове. Бар столове в стил Wishbone, които съвпадат с трапезни столове Wishbone, също се предлагат от много търговци на дребно.

Един добре направен стол може да струва между 150 и 350 долара. Тези столове обикновено са не повече от 20 инча широки, което ги прави идеални за маси за трапезария навсякъде, но особено за по-малки пространства за хранене.

 1. Призрачен стол

Източник: Amazon

Не се заблуждавайте от името на този стил на стола. Призрачен стол не е обитаван от духове; просто е направен от прозрачна пластмаса. Призрачните столове са перфектните аксесоари за трапезария за всеки ултра модерен дом. Можете да закупите тези столове със или без подлакътници, в комплекти от два и четири и с различна височина.

Някои призрачни столове имат метални или дървени акценти на краката си. Тези акценти могат да добавят измерение и интерес към комплекта за трапезария. Искате да пренесете този стил на стол в други части на дома? Някои призрачни столове правят страхотни столове за акцент в хола или офиса.

Столът призрак може да бъде идеално допълнение към малка стая и/или стая, която получава ограничена естествена светлина. Тъй като те сякаш изчезват пред окото, те не блокират естествената светлина и не създават прекалено много визуално безпорядък.

Цените на призрачните столове също не са твърде призрачни. Обикновено те струват между $75 и $125 всеки.

 1. Страничен стол

 

 

Страничният стол е може би най-разпространената опция за стол за трапезария, закупена и използвана в повечето домашни комплекти за трапезария.

Трудно е, ако не и невъзможно, да поставите въоръжени столове около типична маса за хранене. Докато краен стол може да има място за подлакътници, в средата на масата често няма достатъчно място за столове с ръце. Тук идват страничните столове. Тези решения за сядане са трапезни столове без ръце. Липсата на подлакътници на страничния стол означава, че той заема по-малко място, така че повече може да се побере около масата.

Можете да намерите странични столове, изработени от метал, дърво или дори пластмаса. Предлагат се в произволен брой цветове и стилове. Цените на страничните столове отразяват разнообразието от стилове, в които се предлагат. Можете да закупите страничен стол на цена, която варира от 70 до 300 долара.

 1. Офис столове

Ако вършите някаква работа от вкъщи или използвате редовно домашния си офис, жизненоважно е да имате удобен офис стол, на който да седнете. Не е нужно обаче да жертвате стил, за да постигнете комфорт. Можете да намерите столове за задачи, като столове за четене, бюро или столове за игри, които пасват на вашия интериор и са удобни за използване.

 1. Стол за четене

 

 

Логан Пиърсол Смит веднъж каза: „Хората казват, че животът е нещото, но аз предпочитам да чета.“ Ако сте от типа хора, които обичат да четат, знаете колко важен е добрият стол за четене за един офис. Столовете за четене могат да бъдат фотьойли, кресла или дори шезлонг с пуф. Основна характеристика на страхотния стол за четене е неговият комфорт.

Столовете за четене трябва да ви канят да влезете и да ви обгръщат, щом седнете в тях. Подобно на книгите, които четете, никога не трябва да искате да напуснете любимия си стол за четене. Стилен и привлекателен стол за четене може да струва между $150 и $300, в зависимост от характеристиките, които желаете. Независимо от стила на вашия офис, можете да намерите стол за четене, който да му пасне идеално.

Научете повече от нашата подробна статия за видовете столове за четене.

 1. Стол за бюро

 

 

Столът за бюро е вид стол за работа, който осигурява комфорт, докато работите на домашно бюро. Има няколко различни типа столове за бюро, от които можете да избирате. Ето списък на няколко типа столове за бюро:

 • Столове за директорски офис: Тези столове за бюро осигуряват първокласен комфорт.
 • Ергономични столове за бюро: Тези столове за бюро са проектирани да пасват на тялото ви за максимален персонализиран комфорт.
 • Чертежни столове: Това са основни офис столове с подобрени способности за движение.
 • Банкерски столове: Тези столове за бюро обикновено са направени от дърво и имат ръце и подлакътници.
 • Офис табуретки: Тези опции за сядане на бюро нямат ръце или облегалка.
 • Алтернатива: Една от алтернативите на бюро стол е стабилизираща топка, въпреки че има и други.

Типът стол за работа, от който се нуждаете, ще зависи от това как използвате бюрото си. Ако използвате домашното си бюро само за плащане на сметки от време на време, може да искате просто ергономичен стол, който обикновено е доста достъпен. Ако обаче работите по няколко часа на ден на бюрото си, може да предпочетете директорски стол. Ако нямате достатъчно място, табуретка, която може да се съхранява под бюрото, когато не го използвате, може да бъде идеално решение.

Вижте нашите видове столове за бюро тук.

Г. Външни столове

Създаването на идеално външно пространство за забавление на семейството и други близки означава създаване на релаксираща атмосфера и осигуряване на правилното място за сядане за всички в списъка ви с гости. Има няколко вида столове за открито, от които да избирате, или дори можете да комбинирате стилове столове за открито.

 1. Сгъваем стол

Източник: The Home Depot

Ако организирате партита и барбекюта в задния двор, имате нужда от много места за всички гости, които присъстват. Сгъваемите столове могат да бъдат рентабилно решение за следващото ви парти. Както подсказва името, тези столове се сгъват за лесно и спестяващо място съхранение.

Сгъваемият стол обикновено е направен от пластмаса, метал или комбинация от двете. Можете да закупите сгъваеми столове само за $14 всеки. Използването на сгъваеми столове е чудесен начин да настаните всичките си гости наведнъж, без да заемат твърде много място, когато не се използват.

 1. Шезлонги

 

Въпреки че вашето външно пространство може да бъде чудесно за забавление на гости, то е идеално и за почивка сами или в малки интимни групи. Шезлонгът може да бъде идеалното място да се потопите на слънце и да прекарате време в почивка на открито. Тези столове се простират навън, така че краката на човека, който седи в тях, са подпрени на тях. Облегалките на тези столове се накланят, за да ви държат в перфектната, най-спокойна позиция.

Някои шезлонги са оборудвани с външни възглавници, които могат да издържат на елементите. Основата на шезлонга често е направена от дърво, метал или пластмаса . Можете да изберете шезлонги, които се регулират на няколко различни позиции; някои дори се удължават, така че можете да легнете докрай.

Разходете се край басейна, вземете тен или почетете страхотна книга с шезлонг. Моля, имайте предвид, че не всички шезлонги са предназначени да останат на открито, тъй като някои дизайнери са адаптирали класическия шезлонг само за вътрешна употреба.

 1. Плетени столове

Източник: The Home Depot

Ако искате стол за открито, който прави впечатление, комплектът столове от ракита е точно това, от което се нуждаете. Ракитата, използвана в тези столове, може да издържи на всякакви външни условия. Освен това плетените столове често идват със специални възглавници, които са обработени, за да издържат на различни атмосферни условия.

Най-често плетените столове се предлагат в неутрални цветове като бяло, кафяво и черно. Тези столове също обикновено се продават като част от комплект. Можете да очаквате да платите между $150 и $300 на стол . Но не забравяйте, че плетените столове са създадени да издържат много по-дълго от някои други външни мебели, което ги прави в крайна сметка заслужаващи първоначалната инвестиция.

 1. Къмпинг столове

Източник: Lowe’s

Столовете не трябва да стоят у дома! Ако отивате на къмпинг или на опашка, може да пожелаете да купите и да вземете къмпинг столове със себе си. Тези полиестерни столове се сгъват в по-малки пакети, така че да се поберат в автомобила ви доста лесно. След това, когато сте готови, къмпинг столовете бързо се разгъват на удобно място за сядане.

Къмпинг столовете се предлагат във всякакви цветове и шарки. Можете дори да вземете стол за къмпинг с логото на любимия си отбор – идеален за задник! Често можете да намерите столове за къмпинг само за 10 долара на брой, което ги прави едно от най-евтините и преносими решения за сядане.

 1. Хамак

 

 

Не сте сигурни дали искате хамак или стол във вашето външно пространство? Вземете най-доброто от двата свята със стол-хамак, наричан още висящ стол. Тези удобни столове се люлеят като хамаци, но влизането и излизането от тях е по-лесно, отколкото обикновено хамакът.

Повечето столове за хамак се предлагат с устойчиви на атмосферни влияния възглавници, които правят времето на открито особено релаксиращо. Можете да изберете възглавници във всякакви ярки цветове и шарки.

Тези релаксиращи висящи столове могат да струват между 30 и 50 долара. Те осигуряват много комфорт и стил предвид ниската им цена.

Д. Детски и Бебешки столове

Ако имате малки в дома си или едно (или дори две!) на път, може да се наложи да направите някои корекции в положението си на сядане. Люлеещ се стол или детски седалки могат да бъдат добре дошло допълнение за всяко семейство, независимо дали има деца или предстои да пристигнат.

 1. Люлеещ се стол

 

 

„Rock-a-bye baby“ не е обичайна и обичана приспивна песен без причина. Бебетата и малките деца обичат, когато родителите им ги люлеят, особено когато е време да затворят малките си очи и да заспят. Ето защо всяка детска стая има нужда от люлеещ се стол. Това променя играта както за деца, така и за родители.

Най-уникалната характеристика на люлеещите се столове е способността им да се люлеят напред-назад, създавайки успокояващо движение. Това движение може да успокои капризните бебета , въпреки че учените все още не са сигурни защо. Люлеещите се столове могат да бъдат плюшени с подлакътници или могат да бъдат по-минималистични. Много от тях имат платнени покрития, но някои са кожени. Трети са направени от дърво и са по-традиционни по стил.

Двата най-важни фактора, които трябва да запомните, когато купувате люлеещ се стол, е, че трябва да се чувствате комфортно в него и че люлеещият се стол трябва да пасва на вашето пространство. Можете да очаквате да платите някъде от $100 до $500 за едно от тези неща, които трябва да имате в детската стая.

 1. Стол за планер

 

Източник: Hayneedle

Столът-планер е подобен на люлеещ се стол, но движението, което позволява, е по-равномерно от това на люлеещия се стол, тъй като главата на седналия човек не се накланя надолу и нагоре и отново назад. Вместо това движението, генерирано докато сте в кресло-планер, е по-скоро движение напред-назад, отколкото люлеене. Плъзгащото се движение улеснява храненето и/или кърменето на бебета, но въпреки това осигурява фино люлеещо движение, за да успокои уморените малки.

Друга интересна характеристика, когато става дума за плъзгащи се столове, е, че техните табуретки също се плъзгат, позволявайки на цялото тяло да се плъзга с бебето без усилие и невероятно плавно – което е важно, когато се опитвате да накарате бебето да спи (това е правено много, много пъти )!

 1. Детски столове

 

 

Вашето дете обича ли да прави всичко, което правите вие? Жадуват ли за неща, които са само техни? Децата обичат да правят неща, които родителите им правят независимо, и обичат да чувстват, че имат нещо, което е изцяло тяхно. Ето защо столовете с детски размер са от съществено значение. Създайте пространство с правилния размер за вашето дете, като използвате тези страхотни седалки.

Почти всеки тип стол, който се предлага в размери за възрастни, се предлага и в по-малки размери, подходящи за деца. Детски люлеещ се стол? Сигурен! Стол с детски размер? Защо не? Можете дори да вземете стол за бюро за малкия шеф в живота си, така че те да могат да седят на малко бюро и да рисуват или рисуват. Вземете нещо точно като любимия ви стол, за да накарате детето си да се почувства като голям човек.

Столовете с детски размер могат да струват от около $30 до над $100. Цената на детския стол зависи от стила и нуждите, които поддържа.

 1. Игрални столове

Източник: Amazon

Живеете ли за видеоигрите или познавате някой, който го прави? Геймърските столове са идеални за запалените видеоигри. За конзолни играчи, столове като този на снимката по-горе могат да ви позиционират перфектно пред телевизора. Някои игрални столове дори имат вградени високоговорители, за да подобрят изживяването на геймърите.

Вие по-скоро компютърен играч ли сте? Няма проблем. Някои столове за бюро са оборудвани със специални функции за геймъри. Тези геймърски столове са ергономични, високотехнологични и напълно удобни. Независимо от вашата игра, обикновено можете да намерите подходящия геймърски стол за между $50 и $150.

 1. 26 стила на облегалката на стола

Просто може да се изненадате колко много стилове на облегалките на столовете има. Ето една страхотна инфографика, представяща всички различни стилове на облегалки на столове:

III. Материали за столове

Производителите на мебели могат да използват всякакви материали, за да създадат красив стол. Някои столове са тапицирани с кожа, памук или полиестер, докато други са направени от метал, дърво или пластмаса. Често столовете комбинират тези материали за по-текстуриран и интересен вид.

А. Тапицирани столове

Тапицираните столове използват кожа, памук или полиестер за покриване на възглавниците, които правят стола удобен. Вижте характеристиките и предимствата на всеки тип тапицерия .

 1. Кожа

 

 

Има причина кожата да е синоним на лукс. Можете да намерите естествена и изкуствена кожа на всякакви столове – от люлеещи се столове, до двойни седалки и др.

Плюсове на кожената тапицерия:

 • Лесен за почистване
 • Не цапа
 • Удобен

Недостатъци на кожената тапицерия:

 • Обикновено по-скъпо
 • Трябва да използвате специален почистващ препарат, за да го поддържате
 • Може да стане горещо през лятото

Ако искате да добавите класически, удобен вид към дома си, помислете за добавяне на кожен стол.

 1. Памук

 

 

Памукът е материята, която всеки познава и обича. Хората го използват в дрехи, кърпи и др. Така че защо да не го използвате и върху столове?

Плюсове на памучната тапицерия:

 • Усеща се приятно на допир и върху кожата
 • Предлага се в много цветове и шарки
 • Издръжлив
 • Лесен за грижа

Недостатъци на памучната тапицерия:

 • Цветовете и шарките могат да избледняват на слънчева светлина
 • Трябва да се третира или ще бъде запалим

Ако обичате да използвате и носите памук в ежедневието си, помислете за този тип тапициран стол. Независимо дали имате нужда от странични столове, седалки за малки или акцентиращ стол, вероятно има памучна версия на всеки стил на стол, от който се нуждаете, която е идеална за вас.

 1. Полиестер

 

 

Ако искате тапициран стол за вашето външно пространство, вероятно ще трябва да изберете стол от полиестер. Тази здрава материя може да издържи на почти всякакви атмосферни условия и изглежда страхотно, докато го прави. Много възглавници на плетени столове са покрити с полиестер, както и възглавниците на много столове с хамак. Полиестерните столове се предлагат в различни цветове, форми и стилове, така че трябва да е трудно да намерите такъв, който харесвате.

Б. Метал

Ако обичате по-индустриалния вид, може да се наложи да добавите няколко метални стола в дома си. Тези издръжливи седалки изглеждат страхотно и се предлагат в много форми, цветове и размери. Най-често можете да намерите метални столове, използвани в трапезария или на кухненски остров. Най-хубавото от всичко е, че можете да закупите метален стол само за $40 или $90, което ги прави наистина достъпна опция за сядане.

 1. Ууд

 

 

Изграждате ли своя мечтан дом във ферма? Може би обичате традиционния стил на декорация. И двата стила на декорация, както и много други, включват дървени столове. Независимо дали искате дърво във вашата кухня, трапезария, офис или всичко по-горе, най-вероятно има дървен стол, който да отговаря на вашите нужди.

Професионалисти:

 • Здрав
 • Красив
 • Предлага се в много стилове и покрития

Минуси:

 • Изискват специални почистващи препарати за поддръжка
 • Може да избледнее с времето на слънце
 • Петната могат да бъдат трудни за премахване

Г. Пластмаса

Източник: Amazon

Пластмасата е стандартен материал за външни, трапезни, детски и корпоративни столове. Тъй като пластмасата е толкова евтина за производство, столовете, направени от този материал, често струват по-малко от техните дървени или метални колеги. Пластмасовите столове са прости и лесни за почистване и поддръжка – често всичко, което трябва да направите, е да избършете бъркотията.

Купуването и използването на пластмасови столове има някои недостатъци. На първо място, те обикновено са по-малко удобни от дървените и тапицираните версии. Второ, много от тях могат да изглеждат евтини. Някои пластмасови столове обаче могат да бъдат от по-висок клас. Например, използването на призрачен стол е значителна и актуална тенденция и тези типове столове са направени от прозрачна пластмаса.

Последният недостатък на пластмасовите столове е, че някои могат да бъдат крехки. Когато търсите пластмасов стол или столове, важно е да търсите части, които са направени да издържат на употреба.

 1. Уникални черти

Понякога просто трябва да пазарувате въз основа на това какво може да направи един стол. Вярвате или не, някои столове са създадени за нещо повече от това просто да седите и да си почивате! Някои могат да предложат съхранение, докато други могат да се превърнат в легло, а някои дори могат да се въртят.

А. Съхранение

 

 

Какво ще стане, ако вашият стол може да помогне да се сложи край на безпорядъка около дома ви? Някои столове и тахти имат тайни отделения за съхранение, които ви позволяват да намалите визуалния безпорядък и да поддържате нещата да изглеждат добре и подредени.

Най-често срещаният тип места за съхранение е табуретката. Отоманките могат да функционират като допълнително място за сядане, място за почивка на уморени крака, допълнително място за съхранение, а понякога и маси за кафе. Ако предпочитате функционални мебели, това може да е типът седалка за вас.

Османците обаче не пазят цялата слава. Някои кресла също имат място за съхранение! Дръжте любимите си одеяла далеч от погледа, докато не дойде време да ги разчупите, или съхранявайте възглавници в тези столове, когато има нужда от място.

 1. Конвертируем стол

 

 

Ако нямате място за легло за гости и не искате тежък диван, можете да инвестирате в разтегателен стол за вашите случайни гости. Тези удобни столове изглеждат привлекателни в изправено положение и могат да се сгънат в легло, когато е необходимо.

Забравете това, което си мислите, че знаете за футоните и подвижните столове. Тези мебели изминаха дълъг път през последните години. В наши дни футоните и трансформируемите столове могат да бъдат релаксиращи като традиционните столове и легла! Това са наистина функционални мебели, които освен това изглеждат страхотно.

Понякога можете да намерите конвертируеми столове за около $170 и те обикновено струват до около $350. Като се замислите, това е страхотна цена за това, което по същество представлява две мебели!

 1. Въртящ се стол

 

 

Вероятно знаете, че Томас Джеферсън е написал Декларацията за независимост и е бил третият президент на Съединените щати. Знаете ли обаче, че този баща-основател е бил и изобретател? Точно така, г-н Джеферсън изобретява въртящия се стол през 1775 г., точно в средата на Американската революция.

Въртящият се стол е изминал доста дълъг път от Войната за независимост на САЩ. В наши дни дори удобните, меки столове могат да се въртят. Тези столове могат да бъдат забавни допълнения към хола и могат да бъдат в много форми, цветове и материи. Обикновено въртящият се стол е предназначен да държи само един човек.

Някои въртящи се столове са по-подходящи за използване в офиси, което ги прави вид бюро или стол за работа. Други видове въртящи се столове са чудесни за използване на открито.

 

 

Количка
X Списък с желани
X Последно разгледани
Категории