Висящи

Затворени

Метални

Отворени

Какъв вид рафт за хола ми трябва?

Голям избор, много възможности – така намирате правилния модел
Объркани ли сте от изобилието от рафтове за всекидневна в различни стилове, размери, цветове и покрития? Дори ако богатият избор може да бъде объркващ в началото, бъдете сигурни: ще намерите правилния рафт за вашия дом сред нашите около 1000 различни модела. Ние ще ви хванем за ръка в търсенето и няма да оставим нито един от вашите въпроси без отговор.
Няма значение дали вече имате конкретна представа за вашия мечтан рафт или просто искате да се огледате за момента – MOTTI ви предлага изчерпателни съвети за покупка, както и полезни съвети и трикове за декориране на новата ви любима мебел.
# Ефектно декориран: така вашият рафт става шик, който привлича вниманието
Най-популярните видове рафтове с един поглед
Все още нямате представа какъв тип етажерка за хола ви трябва? Тогава не се занимавайте с актуални тенденции или цветови варианти, поне за момента, защото в началото на търсенето трябва да вземете решение за вида на рафта.
# Рафт за книги:
Вашите литературни съкровища ще намерят подходящо място тук. В зависимост от размера на вашата колекция, има смисъл да поставите две или три еднакви лавици една до друга, за да запълните цяла стена с тях. Модулното решение ви предлага гъвкавостта, от която се нуждаете, ако редовно купувате актуални материали за четене.
# Разделители за стаята:
Вашата всекидневна служи и като домашен офис и искате ясно да разделите двете зони? Разделителите на помещения се използват най-ефективно, когато една стая трябва да изпълнява няколко функции. Тези разделителни рафтове създават допълнително място за съхранение, без да заемат стена. # Стена от рафтове:
Както подсказва името, обикновено заема цяла стена или поне по-голямата част от нея. Следователно рафтовата стена е вариантът, с който получавате най-голяма площ за съхранение. За какво ще го използвате след това зависи изцяло от вас: домашна библиотека, витрина за сантиментални сувенири или трофеи от вашия футболен клуб?
# Рафт за CD и DVD:
Дори в ерата на безброй стрийминг услуги, мултимедийният рафт е задължителен за всеки музикален или филмов фен. Тъй като рафтът за CD и DVD е перфектно съобразен с размерите на кутиите за CD и DVD, носителите на данни могат да се съхраняват тук по практичен и спестяващ място начин – дори до тавана на висящи рафтове.
# Рафтове за стълби:
С интересния си дизайн, рафтовете за стълби често се използват като декоративен елемент. Благодарение на шахматното разположение на отделните рафтове, вашите артикули могат да се разглеждат и отстрани и отгоре. Поставен близо до прозореца, той е идеалният рафт за растения или цветя за вашата градска джунгла.
Според какви критерии да избера своя рафт?
Дали имате нужда от компактен ъглов рафт или стена от пода до тавана от рафтове, зависи изцяло от вашето жилищно пространство и, разбира се, какво искате да съхранявате. Ето защо трябва да помислите внимателно за следното, преди да купите рафт:
1. Какво искам да съхранявам на моя рафт?
2. Колко голямо е наличното пространство в хола/дневната?
3. Модерен дизайн ли искам или специален стил?
В зависимост от това коя точка е особено важна за вас в тези съображения, вие вече ще имате предпочитания за вида на рафта. И така, как бихте отговорили на въпроса за вашия идеален рафт в хола?
Моят идеален рафт е…
… чудо за съхранение
Важно ли е за вас да съхранявате много неща възможно най-лесно? Вази, книги, сувенири, декорации, може би дори играчки на вашите деца, растения и други – трябва ли най-разнообразните неща да имат общ дом? Тогава определено сте прави с рафт за стена. Разбира се, подобни неща се вписват най-добре в специално проектиран модел. С други думи, виното отива на рафта за вино , носителите на филми и музика на рафта за CD и DVD, книгите на рафта за книги и т.н.
… спестяване на място
За съжаление, нямате достатъчно място в хола си? Тогава си струва да измерите внимателно всеки ъгъл, за да изберете предварително подходящи модели по ширина и височина. Ъгловите рафтове и страничните рафтове използват оптимално тесните ниши. Стъпаловидните рафтове са практични за скосени тавани. Разделителите за помещения разделят площта в стаята. Помещението вече е пълено?Няма проблем! Стенните рафтове и кубичните рафтове ви позволяват да запълните цялата стена.
… акцент на декорацията
Рафтовете със стълби в готин индустриален стил в момента са много модерни. Благодарение на неговия многослоен дизайн, можете да подредите любимите си декоративни елементи по шахматен начин – абсолютен привличащ вниманието. Висящите рафтове, от друга страна, са особено впечатляващи поради своята гъвкавост, а разположени на видно място стават по-ефективни от всяка картина.
Как да избера правилния вид дърво за моя рафт в хола/дневната?
Обикновено в една стая вече има други мебели или аксесоари за дома, към които ще присъедините нещо ново. Ето защо вашият нов дървен рафт трябва да бъде интегриран възможно най-добре – време за равносметка: Има ли повече червеникави или кафеникави дървесни тонове във вашата всекидневна? Най-добре е да останете в тази преобладаващ цветова гама.
# Червеникави дървета: бук, череша, червен дъб, елша, шишам, акация
# Кафяви дървета: дъб, орех, бреза, смърч, каучуково дърво, тик
Какво е MDF или фазер?
„MDF“ е съкращението за „плочи от дървесни влакна със средна плътност“ и се отнася за специален материал на дървесна основа, за производството на който фино дефибрираната дървесина се пресова в плоскости или се слепва със смоли. Това го прави бюджетната алтернатива на рафтовете от масивно дърво.
Кой стил подхожда на хола ми?
Разбира се, един рафт трябва да отговаря на всички ваши практически нужди, но обзавеждането на дома ви е също толкова важно за вашият комфорт. Предложените стилове ще ви помогне да намерите рафт за всекидневна, който ви доставя удоволствие всеки ден само като го гледате.
Скандинавски стил
Характеристики на стила:
# прости форми
# светло дърво и бели фронтове
Подходящ за…
# … хармонични пастелни цветове
# … функционални холни мебели
Индустриален стил
Характеристики на стила:
# боядисана в черно метална рамка
# тъмнозърнести дървета
Подходящ за…
# … апартаменти с мансардна атмосфера
# … всичко това в готина комбинация от стилове
Модерен стил
Характеристики на стила:
# Гланцов лак и елементи от неръждаема стомана
# Цветове: сиво, бяло, черно, бежово
Подходящ за…
# … монохромни интериори
# … разбиращи се в технологиите фенове на Smart Home
Селска къща
Характеристики на стила:
# Комбинация от различни видове дървесина
# Рустик и класически дизайн
Подходящ за…
# … естествени материали като кожа и ратан
# … светли и приветливи стаи
Ефектно декориран: така вашият рафт става шик, който привлича вниманието
Когато се използват правилно, дори ежедневните предмети могат да се превърнат в уникални привличащи вниманието на отворен рафт. Можете да използвате следните инструкции в 3 лесни стъпки за всички видове рафтове – независимо дали са рафтове за книги, прегради за помещения или висящи рафтове.
1. Сортирайте елементите, които искате да съхраните, в 3 групи
# Акценти:
Това са crème de la crème на вашите вещи – елементи, с които ще се гордеете, ще искате всички да ги видят и ще предизвикат усмивка на лицето ви само като ги погледнете. Те формират сърцето на декорацията на вашия рафт.
# Предмети:
Дори дребни предмети, които иначе винаги ви пречат, могат да намерят своето място на отворен рафт – всичко зависи от правилната опаковка. Модерни кошници или кутии с графични щампи създават ред със стил.
# Детайли:
Големи папки с файлове, вашата колекция от книги, DVD дискове или записи – тези неща заемат по-голямата част от пространството на вашия рафт и са доста незабележими.
2. Разделете рафтовете в хола си на зони
# Долно ниво:
Трябва да поставите твърда основа на дъното на рафтовете в хола си. Можете безопасно да съхранявате различни предмети като купища любими списания, големи папки с хартия или обемисти предмети в големи кошници на долните нива.
# Ниво на очите:
Разчистете сцената за най-красивите предмети! Това е мястото, където трябва да поставите абсолютните привличащи вниманието предмети. Имайте предвид, че вашият рафт ще има по-широко зрително поле, отколкото си мислите – нивото на очите означава нещо различно за вашите деца, отколкото за вас. Когато седнете на дивана и погледнете рафтовете си, тази зона отново се измества.
# Горно ниво:
Не поставяйте твърде масивни предмети на горните рафтове, така че общата картина да изглежда хармонично. Това е идеалното място за растения, вази или коефициенти и завършва в малки кошници и кутии.
3. Обърнете внимание на визуалното разнообразие в зоните
# Материалните контрасти са вълнуващи:
поставете стъклената ваза до любимата си книга с ленени корици и добавете месингов свещник – voilà!
# Различните височини се налагат:
Рафт стълба или промишлен рафт с шахматно разположени рафтове вие сами постигате тази динамика. При всички останали модели трябва да помогнете малко и умишлено да поставите предмети с различни размери един до друг.
# Решете цветова концепция:
Монохромният дизайн (напр. бял рафт, пълен с бели предмети) е особено естетичен. Ако, от друга страна, е необходимо да поставите различни цветни предмети, не забравяйте да разпределите цветните.

Затвори Количка
Затвори Списък с желани
Последно разгледани Затвори
Затвори

Затвори
Навигация
Категории