Тенденции в плочките за баня 2023г

Тенденции в плочките за баня 2023г

 

Облицовката е ключова, когато става въпрос за обновяване на банята. Тя не позволява на влагата да достигне до стените, намалява абсорбцията на пари и течности и най-вече добавя уникален визуален плюс. Има плочки, имитиращи дърво, камък, мрамор и дори метал, с много разнообразни геометрични форми, в богата цветова гама. Без съмнение предложението е толкова голямо, че понякога става трудно да се избере.

Дърво

Естественият вид на дървото преобладава като декоративно допълнение в мебелите, аксесоарите и облицовките, но също и в плочките за баня. Сигурно попадение са имитиращите дърво плочки по стените и пода на банята. Те осигуряват топлина и се комбинират много добре с бяло, черно и сиво, а също и с други материали като камък и мрамор.

Мрамор

Неговата вечна елегантност и новият бум в естествените покрития върнаха тази вечна класика, за да я включат отново в най-актуалните бани. Тенденцията е да се залага всичко на мрамор, от плочки, подове, душ, мивка за баня. Това е материал, подходящ за всички стилове, който без да пренебрегва тази арогантна страна, може да се впише в най-функционалните и актуални пространства.

Цветовете бяло, сиво, кремаво са за тези, които не искат да рискуват. За най-смелите няма нужда да се страхувате да изследвате широката гама от тонове, защото всички са позволени.

Циментови плочки

Релаксация, спокойствие и простор са част от характеристиките, които полираните циментови плочки внасят във вашата баня. Материал, способен да пресъздаде грандиозно и в същото време минималистично пространство, с уникална нотка на модерност. Комбинирайте го с дърво, с кранове от черен хром и аксесоари от естествени влакна.

Микс от стилове

Не се ограничавайте до един вид плочки, защото сегашната тенденция в баните е да се смесват материали, облицовки и формати, като бели мраморни порцеланови плочки с черни метро плочки , поставени в рибена кост. Тази смес ще ви даде много естествен вид, динамика и преди всичко много стил. Можете да комбинирате плочки с гладко покритие с други с текстура, различни размери или различни цветове, но допълващи се.

Какви видове мебели за баня са най-подходящи за вашия дом?
Какви видове мебели за баня са най-подходящи за вашия дом?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Затвори Количка
Затвори Списък с желани
Затвори Последно разгледани
Затвори
Затвори
Категории