Как да почистите белите мебели? Почистване на бели мебели стъпка по стъпка

Как да почистите белите мебели? Почистване на бели мебели стъпка по стъпка

Белите мебели са мечта на много от нас. Те правят апартамента сияен и можете да създавате различни интересни аранжировки, да комбинирате стилове и аксесоари. Когато обаче инвестираме и закупим бяла маса, бюро или комплект мебели, често възниква проблемът с правилната поддръжка. По-долу ще намерите няколко съвета как да почиствате белите мебели стъпка по стъпка.

Въпреки това, преди да започнем да почистваме белите мебели, е необходимо да определим от какъв материал са изработени и да коригираме техниката и почистващите препарати. Най-разпространените мебелни материали на пазара са: MDF плоскости с фурнир, ПДЧ, масивна дървесина, пластмаса и метал. Въпреки това, всяко от изброените по-горе изисква малко по-различни методи за поддръжка.

Как да почистите белите мебели? Почистване на бели мебели стъпка по стъпка

 

Откъде да започнете да почиствате белите мебели?

Преди да започнем да почистваме мебел, независимо дали е маса, витрина, диван или стол, просто я изсушете с прахосмукачка. Най-доброто решение за това е памучна кърпа или акрилна метла, която няма да повлияе на структурата на мебелите, а в същото време ще ви позволи лесно да се отървете от горния слой прах и мръсотия. И най-важното – почистваме винаги отгоре надолу, никога обратното, за да може прахът да падне на пода и да не хвърли върху вече почистените части от мебелите.

Когато първият етап е зад гърба ни, нека се уверим с какво да почистим белите мебели и какви средства или почистващи препарати трябва да избягваме, за да не повредим конструкцията. В повечето случаи кърпа от микрофибър и почистващ препарат за мебели са идеални за почистване на бели мебели. За поддръжка на мебели и фурнири от MDF не използвайте вода, оцет или почистващи препарати за стъкло, тъй като това може да доведе до набъбване на мебелното покритие и в резултат на това разслояване на плоскостта и фурнира.

И какво да почистите бели лакирани мебели? Много е лесно! Не забравяйте, че лакът не издържа на груби гъби или кърпи и не си струва да използвате само вода, мляко, оцет или сода, защото те ще нарушат деликатната повърхност. За грижата за лакираните мебели използвайте специални спрей-препарати, благодарение на които ще поддържаме добрия им вид дълги години. Специфична група тук са белите кухненски мебели , за поддържането на които използваме само препарати, които не само ще добавят блясък, но и премахват слоя мазнини, който се натрупва всеки ден. Използването на обикновена сапунена вода може да притъпи предните части.

Също така си струва да знаем какво да почистваме белите мебели, ако често са изложени на замърсяване, ако имаме малки, креативни художници или животни. В най-трудните случаи могат да се използват препарати за почистване на бели мебели, но винаги според указанията и предназначението. Най-важното правило при премахване на трудни петна или драскотини по белите мебели е първо да опитате с най-малко инвазивните и щадящи мерки, а когато те не работят, да потърсите радикални решения.

Как да почистите белите мебели? Почистване на бели мебели стъпка по стъпка

 

Най-честите проблеми с почистването на бели мебели

След като знаем какво да почистваме белите мебели, трябва да запомним няколко важни неща. Първото е, че бялото има тенденция да пожълтява, което е особено забележимо при кухненските мебели. За да не се случи това, струва си да почиствате мебелите старателно на всеки два-три месеца, за да сте сигурни, че поддържаме цвета им безупречен.

Мръсотията по меката бяла мебел е голям проблем. Тук нека припомним, че почистването на място може да не е достатъчно и ще остави следи. Така че, ако започнем да перете тапицерия, направете го разумно и се уверете, че тъканта е добре изсушена, преди да използвате мебелите.

Как да почистите белите мебели? Почистване на бели мебели стъпка по стъпка

 

Бялото не трябва да означава: трудно се поддържа

Както виждате, почистването на бели мебели не трябва да е сложно и ако този цвят ни харесва, продължете и го изберете за нашите аранжировки!

Сред наличните на пазара препарати можем да изберем както почистващи препарати, така и полиращи, поддържащи и антистатични средства. В случай на трудно замърсяване на мебелната дъска или тапицерията вече знаем как да почистим белите мебели и ако все още имаме съмнения, си струва да потърсим съвет директно от производителя.

 

Как да се грижим за мебелите от шперплат?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Затвори Количка
Затвори Списък с желани
Затвори Последно разгледани
Затвори
Затвори
Категории