Как да изберем спално бельо за бебешко креватче

Как да изберем спално бельо за бебешко креватче

Как да изберем спално бельо за бебешко креватче

 

Кошарата е един от най-важните елементи на мебелите, които бебето ни ще използва, тъй като много часове ще прекарва в съня си в нея. Изборът на правилното спално бельо за детско креватче ще помогне да се чувства комфортно по време на сън. Тъй като ще бъде в контакт с кожата, за предпочитане е да е от естествени материи като памук. Памукът е за предпочитане за бебешко спално бельо, защото е мек на допир и лесен за пране и сушене, това е най-добрият вариант.

Съвети за закупуване на спално бельо за вашето дете

Чаршафи

Те ще докосват бебето директно, така че трябва да следите правилно състоянието им да се уверите, че са много меки и да не използвате продукти за прането им, които могат да раздразнят чувствителността на кожата на бебчето. За предпочитане е долният чаршаф да е правилния размер и да пасва идеално на матрака, за да не се измъква и да създава дискомфорт.

Одеяла

Използвайте подходящата материя за всеки сезон, тоест поларените одеяла са много топли през зимата, но през лятото могат да бъдат прекомерни и да повишат телесната температура на бебето. Уверете се, че са добре поставени и не мърдат прекалено. Ако детето се движи много, то може да се увие в тях и това да навреди.

Юрган или завивка

Ако ги използвате с подплата, вероятно не е необходимо да ползвате одеяла, защото те ще генерират твърде много топлина.

Комплекти тип „чувалче”

Това са елементи, които пасват идеално на кошарата и се прикрепят към чаршафа с цип. За деца, които се движат много са полезни, за да не се отвиват през нощта. Обикновено имат подплънки и се свалят, за да можете да ги използвате през зимата и лятото.

Протектор

Това е частта, която се поставя върху решетките на люлката, за да се избегнат ударите, които детето може да понесе с главата си. Трябва да е добре закопчана и ако има връзки или копчета, внимавайте да не се откачат лесно.

Практични съвети за избор на идеалния цвят на спалното бельо

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка
Списък с желани
Последно разгледани
Категории