C:\Users\Irina\Desktop\вики\mafia-1.jpg

Холни маси в интериора на дома – съвети за избор

Холни маси в интериора на дома – съвети за избор

Един от най-очарователните елементи от декора на хола е масичката за кафе. Въпреки, че не заема много пространство, често пъти именно тя се превръща във фокусен център на помещението, благодарение на страхотните дизайни, материали и цветове, с които съвременните майстори успяват да ни изненадат.

Преди да преминем към конкретни съвети за избора на холна маса, нека първо определим с точност функцията, която искаме да й възложим. Изключителната универсалност на този вид мебели ги превръща в еднакво добър избор за множество дейности. На холната масичка можем да предложим чаша кафе, чай или друга напитка на своите гости, придружена с вкусен сладкиш или купичка с ядки, можем също така да я използваме като писалище, за да си подарим минутка развлечение с любимата кръстословица, да играем настолни игри със семейството си или приятелите, както и още много други неща.

Предимството на холната масичка е, че тя е компактна, лека и мобилна. Лесно бихме могли да я преместим при необходимост, например, когато желаем да я използваме като помощна маса по някакъв повод, без това да ни коства големи усилия. Освен това нейната функция е наполовина декоративна. Тъй като няма необходимост да издържа твърде голяма тежест, материалите и дизайна на така наречената Coffee Table/масичка за кафе, могат да варират в много широки граници.

C:\Users\Irina\Desktop\вики\royal-dark-grey.jpg

Кафе маса Royal dark grey

Ето защо тя е незаменима, когато искаме да обединим елементите от декора, да придадем по-голяма оригиналност на помещението, да създадем неустоим фокусен център, който привлича погледа като магнит!

C:\Users\Irina\Desktop\вики\dan.jpg

Кафе маса Dan

Така например, ако желаем да освежим и добавим по-луксозно излъчване на интериора на хола, винаги можем безотказно да постигнем това с добавянето на една очарователна малка масичка, изработена прецизно от висококачествени материали и с атрактивен дизайн. Наложи ли се да вмъкнем специален оттенък или материал в декора, малката холна масичка е също винаги на разположение. Вероятно няма друг вид мебел, който да вдъхновява толкова силно дизайнерите и да ги провокира да творят невероятни шедьоври в областта на интериорния дизайн, както това постига с лекота малката масичка за кафе.

C:\Users\Irina\Desktop\вики\chom-chom-2.jpg

Кафе маса Chom Chom

Затова и винаги бихте могли да намерите уникално красиви модели, подходящи за различните стилове декорация, идващи с такива невероятни форми и декоративни елементи, че човек просто се чуди кое да избере, сред огромното разнообразие!

Нека видим и няколко практични съвета от експертите, които ще ни ориентират в избора на модел:

Височина

Височината на масичката за кафе обикновено следва да бъде малко под нивото на меката мебел, с която ще се комбинира.

C:\Users\Irina\Desktop\вики\mafia-1.jpg

Кафе маса Mafia

Така например, ако искате да почетете и едновременно с това да се насладите на чаша ароматен чай, трябва да ви бъде максимално комфортно да ги позиционирате на масичката за лесен достъп. Затова, когато избирате височината, първо проверете височината на диваните, креслата или табуретките, към чиято зона възнамерявате да добавите масата.

Материал на изработка

Поради функцията, която изпълнява, няма материали на изработка, които да са неподходящи. В случая е по-важно да изберете тези, които най-много биха подхождали на общия декор.

C:\Users\Irina\Desktop\вики\vene-2.jpg

Кафе маса Vene

Масичките от дърво или в съчетание от дърво и метал са универсални и могат да се впишат еднакво добре в помещение във всякакъв стил. Ако търсите по-специален ефект или желаете да добавите повече ефирност и лекота в интериора, може да се спрете на холна маса със стъклен плот.

C:\Users\Irina\Desktop\вики\vaik-golden-oak-2.jpg

Кафе маса Vaik golden oak

Стил

Всеки стил на декора си има собствени изисквания към дизайна на мебелите и материалите, от които те са изработени. Модерният минимализъм използва чисти линии, той е аскетичен, практичен и функционален. Дизайнът на повечето модели холни маси, които в момента се предлагат на пазара, са вдъхновени именно от него.

Ако искате да оставите внушение за повече простота и сливане с природата, то тогава може да заложите на масичка за кафе от дърво.

Как да почистите тапицирани столове?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Количка
Списък с желани
Последно разгледани
Категории